Sari la conținut

Cancerul de col uterin: Doamnelor, durerea din ACESTE 3 zone ar trebui să vă trimită la doctor, de urgență

Incontinenta urinara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Incontinenta urinara

Cancerul de col uterin: Doamnelor, durerea din ACESTE 3 zone ar trebui să vă trimită la doctor, de urgență.

Cancerul de col uterin este atunci când celulele anormale cresc într-un ritm necontrolat în colul uterin sau în jurul acestuia pentru a forma o tumoare. Incidența cancerului de col uterin este relativ mare în România. Tocmai din acest motiv femeile ar trebui să țină cont de simptome, să fie diagnosticate și tratate bine la timp.

Și când se vorbește despre simptomele acestei boli, experții spun că pacientele se pot plânge de durere în trei părți particulare ale corpului care sunt strâns legate de boală.

Cancerul de col uterin:cele mai cunoscute simptome

Când vine vorba de simptomele cancerului de col uterin, experții spun că cineva poate experimenta durere în următoarele părți ale corpului:

1. Pelvis

2. Partea inferioară a abdomenului

3. Partea inferioară a spatelui

Adesea, acestea ar putea fi asociate cu endometrioza.

Cu toate acestea, se recomandă să fii atentă la semne pentru a fi diagnosticată și tratată bine la timp. Pe lângă durerea în diferite părți ale corpului, cancerul de col uterin poate avea următoarele simptome:

1. Sexul dureros

2. Sângerări vaginale după sex

3. Sângerări vaginale între menstruații

4. Perioade de ciclu extrem de grele

5. Modificări ale secrețiilor vaginale

Care sunt cauzele cancerului de col uterin?

Experții dau vina pe 79% din cazurile de cancer de col uterin pe un grup de papilomavirus uman (HPV). Există peste 100 de tipuri de HPV; dintre acestea, 16 până la 18 % pot duce la dezvoltarea cancerului de col uterin.

Cele mai multe cazuri de această infecție sunt ușor de luat și oamenii nu au nevoie de actul sexual pentru a o dezvolta. HPV se răspândește adesea prin contactul piele la piele în zona genitală.

În ceea ce privește tratamentul, pacientele se pot baza pe chimioterapie, radiații sau intervenții chirurgicale în funcție de cât de gravă este afecțiunea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.