Sari la conținut

Planta minune care previne apariția cancerului. Lidia Fecioru: Se consumă sub formă de salată sau ceai

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Planta minune care previne apariția cancerului. Amarantul, sau Creasta cocoșului sau știrul, este o plantă extrem de benefică pentru sănătate.

Frunzele ei se folosesc în salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, că amarantul previne apariția cancerului și a osteoporozei.

În plus, este recomandată femeilor gravide, fiind o bună sursă de acid folic.

Planta vindecătoare care previne apariția cancerului. Lidia Fecioru: Se consumă sub formă de salată sau ceai

„Se numește amarant. Îl avem și noi prin curte. Se consumă de la el semințele și frunzele. Acid folic pentru femei gravide și semințele și frunzele.

Frunzele se pot pune în salată. Conțin minerale foarte multe, ceea ce protejează oasele de osteoporoză. Se bea ceaiul de amarant din frunze, pentru că este un antioxidant foarte bun, care împiedică modificarea celulelor normale în celule canceroase.

E foarte bun pentru cei cu probleme cardiovasculare, pentru că are proprietatea de a face vasodilatare, de a-i proteja pe cei care sunt predispuși la accidente vasculare și așa mai departe.

Cei care au probleme cu fierea, nu îl pot consuma. Dacă aveți probleme cu fierea și vedeți că în timpul consumului vă deranjează, micșorați cantitatea, dar nu renunțați.

Conține foarte multă vitamina K, care este un opritor de hemoragii, vitaminele A și C. Este bun inclusiv pentru oprirea îmbătrânirii ochilor.

Îl găsiți în plafar, sub formă de semințe și frunze. Vara, dacă îl vedeți în grădină la cineva, cereți-i să îi taie frunzele, să le puneți în salată.

În special femeile gravide să-l ia, pentru că se spune că patru frunze cât palma conțin o pastilă de antioxidant de acid folic, doza pe care ar lua-o o femeie însărcinată”, a explicat Lidia Fecioru, potrivit antena3.ro.

Amarantul. Ce plantă este, ce beneficii are și cum se gătește!

Din leacurile bunicii

Strămoşii noştri foloseau ştirul în alimentaţie dar şi pentru tratarea unor afecţiuni. În prezent, această plantă este folosită mai rar în mâncăruri, bătrânii din anumite zone ale ţării fiind cei care încă mai păstrează reţete ale unor ciorbe ţărăneşti sau mâncăruri prăjite pe bază de ştir.

De la ştir se consumă partea verde, tânără, şi foarte tânără, dar şi seminţele. Din frunzele tinere pot fi preparate salate, tocăniţe şi ciorbe. Amarantul poate fi confundat cu spanacul. Se folosesc frunzele tinere la mâncarea de ştir, reţetele fiind exact ca cele în care este folosit spanacul.

Gustul însă este mai puţin înecăcios, dar e bine de ştiut că trebuie pus un ou prăjit lângă mâncarea de ştir cu usturoi şi ceapă sau o bucată de omletă, pentru un plus de savoare.

Bunicile noastre mai folosesc ştirul ca medicament tradiţional, tonic, astringent, în scop nutritiv, în combaterea diareei, sau a scaunelor cu sânge.

Infuzia de amarant se foloseşte prin gargară şi ameliorează dureri de gât sau afta bucală, precum şi pentru spălarea eczemelor de tot soiul, dar în special a celor provocate de alergii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel