luni, iulie 26, 2021

Este o cereală foarte valoroasă din punct de vedere nutriţional şi poate fi consumată, adaugaă în pâine, salata şi supe. În plus, nu conţine gluten, aşa că poate fi consumată cu încredere şi de cei care

suferă de boala celiacă. Glutenul este o proteină care se găsește în componența boabelor de grâu, orz sau secară. Mulți oameni apreciază glutenul întrucât acesta oferă consistență și un gust special alimentelor: pizza devine mai elastică, pâinea are textura spongioasă iar supele și sosurile pot fi mai delicioase.În cazul celor care suferă de boala celiacă (intoleranța la gluten care se manifestă prin diaree cronică sau constipație, dureri de stomac și balonări, pierdere bruscă în greutate, anemie, oboseală și infertilitate) alimentele care nu conțin această proteină pot fi de real ajutor.

Este vorba despre sorg, o cereală originară din Africa şi foarte răspândită şi în India şi China unde se cultivă de mai bine de 3000 de ani.

Sorgul este o sursă importantă de grăsimi nesaturate, proteine, fibre şi minerale precum fosforul, patasiul, calciul şi fierul. În plus, conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructele de pădure şi decât rodiile.

Potrivit cercetărilor recente, sorgul conţine anumite fitochimicale care reduc riscul cancerului de colon şi al cancerului de piele şi menţine colesterolul scăzut şi inima sănătoasă.

Ultimele stiri

Parteneri