Sari la conținut

Certurile în cuplu afectează mai mult bărbații. Care este motivul?

planta cu nenumărate beneficii pentru bărbați
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
planta care ajută bărbații

Certurile pot fi incredibil de dăunătoare fix pentru reprezentanții sexului tare. Cercetătorii de la Universitățile de stat din Nevada și Michigan au ajuns la această concluzie în urma unui studiu care a durat 16 ani

Dana Lascu

Divergențele în cuplu produc mai multe efecte negative asupra sănătății bărbaților decât a femeilor. Un studiu care a durat 16 ani, realizat de cercetători de la Universitățile din Nevada și Michigan, arată că, în căsnicie, conflictul îi provoacă partenerului de sex masculin migrene și insomnii, ceea ce, pe termen lung, duce la o stare generală de sănătate proastă. Certurile legate de copii, bani sau socrii cresc nivelul hormonilor de stres la bărbați, ceea ce, pe termen lung, poate duce la apariția multor probleme grave de sănătate.

Înțelegerea între parteneri, esențială

Coordonatorul studiului, Rosie Shrout, de la Universitatea din Nevada, spune că: „Sentimentul că aparții, încrederea și certitudinea că partenerul de viață te înțelege sunt foarte importante într-o relație. Când partenerii de cuplu nu cad de acord, iar unul dintre ei devine ostil, negativ și se retrage, practic, din relație, alte studii arată că asta duce la apariția stresului, care poate afecta sistemul imunitar și poate fi nociv pentru sănătatea cardiovasculară”.

Cercetătorii de la cele două universități de stat americane au chestionat, pentru studiu, 373 de cupluri aflate în primul an, al treilea, al șaptelea și al 16-lea de mariaj. Femeile și bărbații au fost întrebați dacă au avut, în ultimul an, certuri pe una din cele șase direcții: bani, copii, religie, relația cu socrii, cum să procedeze în familia lor sau cum să-și petreacă timpul liber.

Au fost întrebați și despre starea de sănătate, inclusiv dacă aceasta este influențată de locul de muncă, dacă au fost suficient de sănătoși ca să facă lucrurile pe care au vrut să le facă, dacă au avut probleme cu somnul, dacă s-au simțit nervoși și agitați sau dacă au avut migrene.

Femeile trec mai ușor peste conflicte

În urma acestor chestionare, s-a ajuns la concluzia că cele mai multe probleme de sănătate le au bărbații, în timp ce femeile suferă doar în mică măsură de pe urma conflictelor cu partenerul de cuplu, arată studiul care a fost prezentat la Conferința Internațională anuală a Cercetării în materie de Relații, desfășurată recent, în Colorado, notează DailyMailOnline.

Vă invităm să citiți revista Doctorul Zilei, pentru și mai multe informații. O găsiți la toate chioșcurile de presă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: