Sari la conținut

Cetățenii din ACEASTĂ țară au devenit cu un an mai tineri, peste noapte. Cum este posibil

Sud-coreenii au devenit cu un an mai tineri, conform unei noi legi din țară. Noua lege desființează sistemul tradițional de numărare a vârstei unui individ care includea numărarea timpului în uter.

Până acum, sud-coreenii erau considerați a avea un an la naștere și un an a fost adăugat la vârsta de 1 ianuarie, în locul zilei de naștere. În vechiul sistem de vârstă coreean, o persoană a împlinit un an la naștere și a împlinit doi ani la 1 ianuarie.

Cetățenii din ACEASTĂ țară au devenit cu un an mai tineri, peste noapte

Aceasta înseamnă că un copil născut pe 31 decembrie va avea un an la naștere și doi ani a doua zi, pe 1 ianuarie.

„Nu a existat prea multă confuzie în birourile guvernamentale, deoarece sistemul internațional a fost folosită de mult în toate afacerile administrative, civile și judiciare, cum ar fi vârsta legală pentru a bea, fumat, a merge la școală și înrolarea în armată”, potrivit presei regionale, agenția de știri Yonhap.

Citeste si:

Totuși, există temeri că ar putea exista confuzie în domeniile sensibile. Potrivit mass-media regională, serviciile de întâlniri și de potrivire sunt printre cei care încă nu au acceptat acest sistem internațional de numărare a vârstei.

„Vârsta este importantă în întâlniri. Poate exista confuzie dacă metoda de numărare a vârstei este schimbată brusc. Deocamdată, vom rămâne la metoda tradițională de numărare a vârstei”, a declarat pentru Yonhap un oficial al companiei de informații privind căsătoriile Duo.

Care este noul sistem de stabilire a vârstei din Coreea de Sud

Conform sistemului internațional de numărare a vârstei care a fost implementat oficial recent, vârsta la naștere a unei persoane va fi calculată a fi zero. Președintele Yoon Suk Yeol a insistat ferm pentru o schimbare a sistemului de numărare a vârstei.

El a spus că acest lucru a creat „costuri sociale și economice inutile”.

Zonele cheie de funcționare ale țării, cum ar fi școala și armata, vor continua să urmeze procesul de numărare a bătrâneții. Toți cei care s-au născut în anul 2004 sunt eligibili să aplice pentru procesul de înrolare militară care a început din ianuarie 2023, deoarece toți sunt considerați a avea 19 ani.

De asemenea, vârsta minimă pentru a cumpăra alcool și tutun va continua să fie de 19 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.