Sari la conținut

”Homeopatia mi-a schimbat viața.” Ce trebuie să știi despre această metodă de tratament

homeopatie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
homeopatie in tratamentul copiilor

„Homeopatia este placebo.” „Homeopatia este minunată!” „Homeopatia este dăunătoare.” „Homeopatia mi-a schimbat viața.” Cu atât de multe puncte de vedere conflictuale și controversate, este foarte greu să ne conturăm propria părere, cu atât mai mult cu cât subiectul este unul foarte important – sănătatea noastră.

Ce este bine de știut este că informarea din surse corecte este cheia atunci când ne dorim o decizie corectă. De aceea am pus laolaltă opt dintre cele mai documentate adevăruri despre homeopatie.

Citește și: Michèle Boiron: ”Medicamentele homeopate nu au contraindicații, pot fi folosite de la naștere până la moarte”

  1. Este folosită la nivel global

Sondajele arată că există o mulțime de oameni în lume (peste 200 de milioane, conform Institutului de Cercetare în Homeopatie – HRI) care iubesc homeopatia! Există și un motiv pe care aceștia îl invocă – folosesc remedii homeopate pentru că sunt instrumentul suprem de sănătate naturală care poate ajuta în foarte multe situații. Iar creșterea numărului de utilizatori este de 20% pe an.

2.     Există o știință în spatele ei

Homeopatia a fost medicament înainte ca știința alopată „modernă” să apară și să definească parametrii pentru măsurarea sănătății! Hahnemann, care a descoperit filozofia homeopatică, a petrecut de fapt ani de zile făcând ceea ce el a numit dovezi ale remediilor, care sunt studii de caz pentru a descrie efectele homeopatiei în diferite situații medicale.

De atunci, sute de homeopați au făcut același lucru, așa că există o mulțime de studii de caz despre cum a ajutat oamenii. Homeopatia este total individualizată și astfel măsurarea științifică tradițională poate să nu fie întotdeauna utilă, deoarece un remediu care ajută o persoană nu o va ajuta neapărat pe alta!

  1. Homeopatia este mai mult decât o serie de medicamente pe bază de plante, deci, diferită de fitoterapie

Homeopatia este mult mai mult decât medicină pe bază de plante. Da, sunt multe remedii homeopate provenite din plante, dar sunt și altele care au la bază minerale, substanțe chimice, produse de origine animală, organisme etc. Și, foarte important, homeopatia este susținută de o metodă sofisticată de preparare a medicamentelor, principii științifice solide și filozofie profundă.

4.     Remediul homeopat este complet sigur, natural și non-toxic

Adevărul minunat despre homeopatie este că nu poate face rău! Există foarte puține ingrediente în medicamentul homeopat – și sunt în întregime naturale și non-toxice. Remediul funcționează pe o bază asemănătoare tratamentului și sursa din care a fost făcut a fost puternic diluată. El determină corpul să înceapă să se vindece în propriul ritm și poate fi folosit și de către femei însărcinate și copii.

  1. Homeopatia acționează rapid

Acțiunea medicinei homeopatice depinde de diverși factori precum sensibilitatea pacientului, natura bolii, patologia bolii și diverse alte măsuri de tratament luate înainte de a recurge la homeopatie.

Este unul dintre cele mai puțin cunoscute fapte despre homeopatie, deoarece majoritatea oamenilor recurg la homeopatie pentru probleme cronice precum artrita, astmul alergic sau afecțiunile pielii, acestea par să dureze mai mult timp pentru a se vindeca. În afecțiunile acute precum diareea, răceala acută și tusea, remediile homeopate acționează la fel de repede ca medicamentele convenționale, uneori chiar mai repede.

6.      Poate fi utilizat alături de orice alt medicament

Atât de mulți oameni cred că există un fel de „sau” între homeopatie și medicina generală, dar chiar nu există! Deoarece este complet sigur și natural, nu este absolut nici un rău să încerci homeopatia alături de medicina modernă. De aceea se numește terapie complementară!

7.     Este 100% holistic. Ce înseamnă asta?

Cuvântul „holistic” este destul de des folosit și din ce în ce mai apreciat. Ce înseamnă cu adevărat? Atât de des ne concentrăm pe afecțiunile fizice, dar există mai mult decât atât. O abordare holistică a unei afecțiuni înseamnă abordarea ei atât simptomatic, cât și cauzal, atât fizic, cât și emoțional și spiritual.

Cu alte cuvinte, abordările holistice aruncă o privire asupra  întregii  persoane. Există câteva argumente puternice pentru legătura dintre sănătatea fizică și sănătatea mentală, emoțională și spirituală – de exemplu, stresul care se manifestă în simptome fizice. Homeopatia abordează toate acestea în același timp!

8.      Puterea alegerii

Principalul lucru despre homeopatie este că îți oferă ție – pacientul – o alegere: o altă cale de urmat! Și este o alegere care funcționează perfect alături de medicina tradițională!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel