joi, august 11, 2022

Dacă pentru majoritatea e o greșeală de neiertat care duce la ruperea relației, psihologii americani susțin că adulterul e de fapt secretul unei căsnicii de durată.

Psihologii americani susţin că aventurile sexuale cu alte persoane decât partenerul de viaţă ar putea face ca relaţia să funcţioneze mai bine pe termen lung.

Eli Finkel, de la departamentul de psihologie de la Northwestern University din Illinois, SUA, sfătuieşte persoanele din a căror căsnicie a dispărut pasiunea şi intimitatea să încerce o relaţie de comun acord „non-monogamă”.

Te-ar mai interesa: Top alimente bogate în IOD. Asigură-te că le consu...

„Se poate ca partenerul tău să fie o sursă extraordinară de sprijin social şi de stimulare intelectuală, dar să nu mai fi făcut sex de mai mult de două ori pe an în ultimii cinci ani şi niciunul dintre voi nu crede că este suficient”, a spus psihologul pentru The Telegraph.

„Eu nu recomand să înşeli, dar o relaţie non-monogamă de comun acord ar putea funcţiona foarte bine”, a adăugat Eli Finkel.

În volumul „The Suffocation of Marriage”, Finkel şi colegii săi susţin că, în prezent, oamenii aşteaptă mai mult din partea partenerului decât înainte – să fie un iubit, un prieten, un confident, un terapeut şi opersoană care să-i ajute să-şi atingă obiectivele pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Cu toate acestea, cuplurile petrec mai puţin timp împreună, ceea ce duce la nemulţumiri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private