miercuri, iunie 29, 2022

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că lipsesc de pe piață între 10 și 14 medicamente oncologice uzuale.

„Lipsesc între 10 și 14 medicamente uzuale, deci nu vorbim de medicamentele foarte scumpe care se dădeau cu aprobarea comisiei (n.r. — de specialitate), deci medicamente uzuale care nu se mai justifică economic pentru producători a fi aduse, iar cele care se mai justifică pleacă la comerțul intra-comunitar”, a spus Irimia.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

El a afirmat că aceste medicamente lipsesc, deși există obligativitate pentru producători de a le asigura pe piață încă un an.

„În continuare nu ne găsim tratamente, unele citostatice au fost notificate la ANMDM că nu vor mai fi aduse pe piață. Noi știm că obligativitatea celor care retrag de pe piață medicamente este să-l asigure pe piață un an de zile de la notificare. Lucrul acesta nu se întâmplă. Aceste medicamente au dispărut încă înainte de a fi notificate la ANMDM, iar acum nu avem decât să ne aprovizionăm din țările vecine, de la cunoștințele din piața europeană, iar cei care nu au aceste posibilități renunță la tratament, renunță la viață. Chiar dacă domnul ministru a promis că va rezolva problema țin să îi amintesc — cancerul nu se tratează cu promisiuni!”, a spus președintele FABC.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private