miercuri, martie 22, 2023

Cheagurile de sânge, pe lista efectelor secundare ale vaccinului AstraZeneca. Schema de vaccinare anti-COVID cu AstraZeneca rămâne deocamdată nemodificată, însă cei care au făcut tromboze după prima doză nu vor face rapelul cu acelaşi ser – au anunţat autorităţile.

Ieri, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat din nou că beneficiile aduse de vaccin sunt mult mai importante decât riscurile, însă directoarea Agenţiei, Emer Cooke, a precizat că după analiza atentă a unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge la persoane care au primit o doză de AstraZeneca, Agenţia a ajuns la concluzia că apariţia trombozelor trebuie trecută la efecte secundare rare.

Te-ar mai interesa: Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț a...

Experţii în farmacovigilenţă ai Agenţiei nu au identificat un factor de risc specific.

În plus, experții britanici în sănătate nu recomandă vaccinarea cu AstraZeneca a persoanelor sub 30 de ani. În general vorbind, aceste cheaguri apar cel mai frecvent la femeile cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, au spus oficialii EMA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private