Sari la conținut

Cheagurile de sânge: un expert împărtășește semnele cheie de avertizare a unui cheag de sânge! Vă poate pune viața în pericol!

Un cheag de SÂNGE în venă, de obicei în picior, este cunoscut sub numele de tromboză venoasă profundă (TVP). Venele sunt responsabile pentru transportul sângelui sărac în oxigen înapoi la inimă. Deci, ce se întâmplă când un cheag este în cale?

Julie Jennings – un terapeut ocupațional independent – a avertizat că „nu toată lumea va experimenta simptome TVP”. Dar, dacă o faci, ar trebui să solicitați îngrijiri de urgență. Acest lucru se datorează faptului că o TVP poate duce la o embolie pulmonară, a avertizat NHS, care poate pune viața în pericol.

Jennings a subliniat „semnele cheie de avertizare” ale TVP, care includ o „umflare neobișnuită și bruscă a brațului sau piciorului” care este „de obicei pe o parte”.

Mai mult, pot exista „dureri de crampe sau sensibilitate și o senzație de căldură în zona afectată”.

Jennings a adăugat că pielea se poate schimba într-o „culoare palidă, roșiatică sau albăstruie”.

Simptomele unei embolii pulmonare includ durere în piept la tuse, scurtarea bruscă a respirației, bătăi rapide ale inimii, transpirație și senzație de leșin sau amețeală”, a declarat Jennings.

„Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este important să obțineți imediat ajutor medical și să nu așteptați ca acestea să dispară de la sine.”

Cum să minimizezi riscul de TVP și o embolie pulmonară

Jennings a subliniat că un stil de viață sedentar crește riscul de TVP și, ulterior, de embolie pulmonară.

„Acest lucru se datorează faptului că circulația sângelui scade atunci când suntem sedentari pentru perioade lungi de timp”, a explicat Jennings.

Pentru a contracara un astfel de risc, cel mai bine este să „încerci să fii cât mai activ posibil”.

Jennings a recomandat să includeți o plimbare zilnică, yoga sau exerciții așezate în rutina dvs. pentru a stimula circulația.

Mișcarea corpului va duce, de asemenea, la beneficii suplimentare, cum ar fi îmbunătățirea forței musculare și a vă face să vă simțiți mai plini de energie.

„Exercițiul ideal este o combinație de întindere, care activează mușchii și stimulează fluxul sanguin, și exerciții aerobice”, a spus Jennings. Acesta din urmă, exercițiul aerobic, face ca inima și plămânii să lucreze mai mult, ajutând astfel circulația sângelui.

„Evitați să purtați haine strânse și beți multă apă”, a adăugat Jennings.

„Este, de asemenea, o idee bună să ridicați picioarele la sfârșitul zilei pentru a preveni acumularea de lichid în jurul gleznelor.”

Jennings recomandă insistent să încerci să menții sau să urmărești o greutate sănătoasă și să încorporezi mișcarea în rutina ta de zi cu zi.

Pentru cei care ar dori mai mult sprijin atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice, Jennings sugerează să discutați cu medicul dumneavoastră de familie.

„Fumatul are, de asemenea, o varietate de riscuri pentru sănătate, inclusiv restricționarea fluxului sanguin și creșterea riscului de cheaguri”, a adăugat Jennings.

Din acest motiv, toți fumătorii ar trebui să ia în considerare serios renunțarea pentru a-și proteja sănătatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel