sâmbătă, mai 28, 2022

Florin Dumitrescu, renumit chef, dezvăluie că sănătatea este foarte importantă de la vârste fragede. El a fost diagnosticat cu o boală destul de apăsătoare la numai 16 ani.

Chef Florin Dumitrescu a vorbit, în cadrul podcastului lui George Buhnici, despre cât de important este să nu faci excese, de orice fel, fie că este vorba de sport sau obiceiuri nesănătoase.

La numai 16 ani a fost diagnosticat cu gastrită, o boală care afectează mucoasa protectoare a stomacului.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

De asemenea, el spune că are diferite probleme de sănătate încă din tinerețe, precum problemele cu genunchii și spatele.

„Excesele se plătesc”

„Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme. Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă.

Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Și am și de la bucătărie, pentru că de la 16 ore în picioare, în perioada de creștere… tot ce e în exces plătești. Mai ales la mâncare”, dezvăluie chef Florin Dumitrescu.

Diagnosticat cu gastrită la 16 ani

Eu la 16 ani nu mâncam! Gustam. Și munca în bucătărie îți desface stomacul într-un mod ciudat. Eu la 16 ani am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, păcălit de miros și crede că el mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și aii senzația că poți să o duci la nesfârșit.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Dar când ai ieșit din miros te lovește foamea, bineînțeles, și primul lucru pe care-l bagi în gură îți ajunge. Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61 – 62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam.

La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat.

Te-ar mai interesa: Simptome de colesterol ridicat: Semnul de avertiza...

Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă, nu le dădeam la o parte, mi-a plăcut verdeața, pătrunjelul. Mi se pare că este mult mai interesant să mănânc legume care au gust diferit, decât să mănânc o bucată de carne care are mereu același gust. Chestia e că trebuie să-ți găsești fericirea în doze mici. (…)

Mie nu-mi place mișcarea vegană. E absurd! Am perioade. E post, poate vreau să-l țin, nu mănânc carne, mi se face poftă, o mănânc. Nu mâncam carne în fiecare zi când eram mici, dar dacă acum ne permitem e boala porcului.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Boala porcului e: gută, diabet, atunci când de la mâncare ajungi să suferi”, a spus Florin Dumitrescu în cadrul podcastului creat de George Buhnici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private