Sari la conținut

Chef Florin Dumitrescu, despre greșeala toxică din bucătărie: „Nu e intoleranță, nici alergie…e direct inflamație”

Alimentația este un element esențial pentru sănătatea generală a organismului, fiind responsabilă pentru asigurarea nutrienților necesari pentru o funcționare normală.

Din nefericire, produsele găsite în comerț sunt din ce în ce mai nesănătoase și pline de substanțe dăunătoare.

Astfel, gătirul apre să fie o soluție mult mai bună pentru foarte multe persoane, deoarece știm ceea ce punem în farfurie. Dar este acesta adevărul?

De foarte multe ori, adăugăm ingrediente care anulează motivul pentru care alegem să gătim, acela de a fi mai sănătoși.

Chef. Florin Dumitrescu vorbelte despre greșeala pe care multe persoane o fac în bucătărie atunci când gătesc mai ales ciorbe. Iată de ce nu mănâncă juratul de la „Chefi la Cuțite” ciorbă în oraș și cum putem prepara o bază sănătoasă pentru supe și ciorbe.

Greșeala pe care o faci când gătești ciorbă

Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au prafuri în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu în cadrul podcastului creat de George Buhnici.

Cum faci cea mai sănătoasă supă?

Cel mai simplu mod de a reuși să mănânci bine și sănătos și gustos este să-ți expui punctul de vedere: bă, mie nu-mi place broccoli gătit așa! Nu-mi place! Așa poate mama, mătușa… va intra și va căuta: cum se gătește broccoli corect. Și în momentul ăsta poate schimba ceva. Primul lucru de schimbat ar fi să încercăm să ne dăm seama că mai putem și greși din când în când și să fim deschiși să învățăm chestii noi.

Și nu costă nimic că-ți faci o supă. Asta am învățat în prima zi de muncă la restaurant, asta i-am învățat pe toți bucătarii cu care am lucrat, m-au urât toate bunicuțele din țară unde am făcut consultanță că le-am scos praful din bucătărie (n.r. condimentele pentru ciorba).

Și am învățat oamenii să facă următorul lucru: ai cumpărat legume rădăcinoase, le-ai spălat de nisip, de pământ, de cele au ele pe coajă, ai curățat coaja. Cântărești, ca să-ți dai seama, cât ai arunca. Dintr-un kilogram de morcovi arunci 300 de grame de coajă. Coaja aia o poți congela și atunci când aduni destul de multă cantitate de coajă de rădăcinoase, faci o supă din ea, iar supa o folosești ca potențiator de aromă. Supă-stoc… că e de pui, de porc, de vită, de pește, de legume, de orice”, a explicat chef Florin Dumitrescu, potrivit sursei citate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel