Categories: Stil de viaţă

Cheia unei sănătăți bune: menținerea taliei la mai puțin din jumătate din înălțime

Cheia unei sănătăți bune: menținerea taliei la mai puțin din jumătate din înălțime. Ce presupune acest lucru.

Măsurarea raportului talie-înălțime în loc de doar IMC poate fi mai utilă, deoarece IMC nu ia în considerare excesul de greutate în jurul abdomenului.

Vrei să menții o sănătate bună și să ții la distanță bolile? Menținerea taliei la mai puțin de jumătate din înălțime ar putea fi cheia, în loc să se măsoare doar indicele de masă corporală (IMC), potrivit experților din Marea Britanie.

Acumularea mare de grăsime în jurul taliei, numită „adipozitate centrală”, este o cauză majoră pentru creșterea riscului de:

  • diabet de tip 2,
  • hipertensiune arterială,
  • boli de inimă,
  • accident vascular cerebral.

Cheia unei sănătăți bune: menținerea taliei la mai puțin din jumătate din înălțime

Măsurarea raportului talie-înălțime în loc de doar IMC poate fi mai utilă, deoarece IMC nu ia în considerare excesul de greutate în jurul abdomenului. De asemenea, ele nu sunt exacte la persoanele cu un IMC peste 35, femeile însărcinate sau copiii sub doi ani, a raportat BBC.

De exemplu, dacă ai o înălțime de 1, 75 m, atunci dimensiunea taliei ar trebui să fie mai mică de 87,5 cm, sau jumătate din înălțime, conform noului proiect de ghid de la Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE).

Ghidul a declarat că asiaticii și unele grupuri etnice sunt mai predispuse la adipoziție centrală. Recomandarea sugerează că acești oameni folosesc praguri mai mici ale IMC pentru obezitate pentru a ajuta la prezicerea riscurilor specifice pentru sănătate.

„Explică-le oamenilor că, pentru a-și măsura talia, ar trebui să-și găsească partea de jos a coastelor și partea superioară a șoldurilor, să înfășoare o bandă de măsurare în jurul taliei la jumătatea distanței dintre aceste puncte și să expire în mod natural înainte de a efectua măsurarea”, a spus ghidul NICE.

În timp ce unii experți consideră că încercarea de a găsi „căi noi” de a-i determina pe oameni să se gândească la sănătatea lor nu este dăunătoare, alții au spus că măsurarea taliei nu funcționează pentru persoanele care sunt foarte scunde sau persoanele în vârstă de peste 60 de ani, care ar putea fi pierdut în înălțime odată cu îmbătrânirea.

Grăsimea de pe abdomen crește riscul unei persoane de a dezvolta mai multe boli

Dar profesorul Rachel Batterham, consultant în obezitate, diabet și endocrinologie, xonsideră că această măsurătoare trebuie luată în calcul.

„Raportul talie-înălțime este o măsură simplă, ușor de utilizat, care identifică persoanele care prezintă un risc crescut pentru sănătate și care ar beneficia de sprijin pentru gestionarea greutății pentru a-și îmbunătăți sănătatea”, a spus Batterham.

„Creșterea grăsimii în abdomen crește riscul unei persoane de a dezvolta mai multe boli care limitează viața, inclusiv diabetul de tip 2 și bolile de inimă”, a adăugat ea.

Orientările actualizate au menționat că medicii ar trebui, de asemenea, să ia în considerare utilizarea raportului talie-înălțime la copiii și tinerii cu vârsta peste cinci ani pentru a evalua și prezice riscurile pentru sănătate.

Profesioniștii din domeniul sănătății și publicul pot comenta recomandările propuse în ghid înainte ca acestea să fie publicate în mai, se arată în raport.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: