Sari la conținut

Chirurg plastician, anchetat de procurori sub acuzația că a mutilat trei paciente, „grav și permanent”. A primit interdicție de a părăsi țara

medic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Situatii de malpraxis pentru medicii romani

Chirurg plastician, anchetat de procurori sub acuzația că a mutilat trei paciente. A primit interdicție de a părăsi țara

Un chirurg plastician, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este cercetat în prezent de procurorii constănţeni sub control judiciar. Medicul ar fi făcut trei operaţii în urma cărora pacientele au suferit complicaţii medicale şi au rămas cu problemele estetice grave şi permanente.

Procurorii au dispus plasarea medicului sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a fost pus sub acuzare, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Chirurg plastician, acuzat că a mutilat trei paciente

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au anunţat luni, că procurorii au decis luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru un bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„În cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul «reducţie mamară cu implant de silicon» şi «abdominoplastie» asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente.

În data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul «mastopexie» asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave şi permanente.

În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul «mastopexie» asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente”, au precizat procurorii, potrivit Replicaonline.ro.

Ei au adăugat că în 29 decembrie 2023, pentru lămurirea cauzei, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa unde medicul îşi desfăşura activitatea a fost făcută o percheziţie.

„Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate. De la inculpat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile”, a menţionat sursa citată.

Anchetatorii au mai transmis că pe durata controlului judiciar medicul nu poate părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea procurorului care a luat această măsură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel