sâmbătă, august 15, 2020

Christina Applegate, cunoscută publicului din serialul “Familia Bundy”, a luat decizia drastică de a-şi extirpa ovarele şi trompele, după ce s-a supus unei duble mastectomii în lupta sa împotriva cancerului, relatează online ziarul spaniol La Vanguadia.

“În urmă cu două săptămâni mi-au fost scoase ovarele şi trompele. Verişoara mea a murit de cancer ovarian în 2008 iar eu am vrut să previn acest lucru. A fost modul meu de a prelua controlul asupra acestei boli”, a declarat actriţa într-un interviu acordat emisiunii Today.

Citește și:

Potrivit Agerpres, îndrăgita actriţă a reamintit că a fost deja supusă unei duble mastectomii, când a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu nouă ani. Ea a reuşit să depăşească boala, însă pentru a preveni reapariţia cancerului a decis de asemenea să-şi extirpeze ovarele şi trompele lui Fallopio.

“Este modul meu de a preveni această boală. Ceea ce trebuie să fac acum este să mă feresc să dea peste mine o maşină”, a spus ea glumind pentru a minimaliza această decizie drastică.

Citește și:

Christina Applegate a dezvăluit în emisiunea Today care este purtătoare a genei BRCA1, care predispune la apariţia cancerului, iar una din preocupările sale majore este posibilitatea ca fiica sa în vârstă de 6 ani să moştenească această genă.

“Probabilităţile ca fiica mea să fie BRCA pozitivă este foarte mare. Voi face tot ceea ce este este posibil, dar ştiu ca la 20 de ani ea va trebui să se supună unor teste”, a spus actriţa vizibil îngrijorată.

Citește și:

“Sper ca până atunci să se facă progrese importante, pentru că mi se frânge inima când mă gândesc că acest scenariu poate deveni posibil în viaţa ei”, a încheiat Christina Applegate.

Parteneri