Cinci alimente vindecătoare pe care le poți adăuga în cafea

Cinci alimente vindecătoare pe care le poți adăuga în cafea
Cinci alimente vindecătoare pe care le poți adăuga în cafea

Numeroase cercetări au scos la iveală beneficiile consumului de cafea. Un studiu recent a arătat că reduce riscul de apariție al Alzheimerului și al diabetului de tip 2.  Ajută, de asemenea, la ameliorarea migrenelor și e un bun leac anti-mahmureală.

Puteți face cafeaua și mai sănătoasă dacă o beți fără zahăr și fără lapte și adăugați unul dintre următoarele super-alimente:

Ulei de cocos
S-a dovedit că uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide şi creşte nivelul de energie al organismului, ceea ce ajută corpul să scape de grăsimea nedorită şi să mărească masa musculară. În plus, îmbunătățește digestia şi împiedică depunerile de grăsime.
Nucșoară
Nucșoara are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos și are efecte analgezice.
Stimulează digestia, iar în doze mai mari este un calmant general. Este un remediu eficient în bolile reumatismale, având efect antiinflamator și pentru afecțiunile pulmonare. Reglează tranzitul intestinat și combate mirosul neplăcut al gurii.
Scorțișoară
O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă. Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.
Cacao
Cacaoa conţine compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, putând chiar să reducă riscul apariţiei demenţei, sugerează cercetări recente.
Flavanolii îmbunătăţesc fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria şi îmbunătăţesc memoria persoanelor vârstnice, arată un studiu publicat în jurnalul Nature Neuroscience.

Ghimbir

Ghimbirul va da un gust interesant cafelei. În plus adaugă antioxidanți și properietăți antiinflamatoare care ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook