Sari la conținut

O băutură delicioasă te poate ajuta să pierzi în greutate. Rețeta e simplă și la îndemâna oricui

cacao
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
condimente care scad colesterolul

Bautura care te ajută să pierzi în greutate. Ciocolata fierbinte te-ar putea ajuta de fapt să slăbești, susține un expert în domeniul sănătății, cu toate că înainte se credea că această băutură este o nenorocire pentru diete.

Steve Bennett, un antrenor de sănătate, a declarat pentru The Sun că o ceașcă pe zi ar putea ajuta oamenii să piardă de kilograme, deoarece este o băutură plină de fibre, extrem de sățioasă, care poate tăia senzația de foame.

O băutură delicioasă te poate ajuta să pierzi în greutate. Iată cum

„Adăugând mai multe fibre în dietă, te va face să mănânci mai putin și te face să te simți mai sătul mai mult timp. Pudra de cacao, care ar trebui să fie ingredientul principal al ciocolatei calde, este bogată în fibre”, a explicat Bennett.

Singurul lucru de care trebuie să ții seama este faptul că băutura trebuie să fie neîndulcită.

Pentru a ocoli cacaoa fierbinte, plină de zahăr, cumpărată din magazin, de pe rafturile magazinelor alimentare, Bennett inventează propria băutură de casă, „o versiune simplă pentru sănătate, care are un gust la fel de bun”.

Rețeta este simplă:

  • la 200 de mililitri (sau aproximativ 3/4 de cană) de lapte cald,
  • două linguri de cacao pudră
  • două lingurițe de stevie,
  • un îndulcitor fără calorii.

Puterea fibrelor în reglarea sistemului digestiv

Fibrele ajută la reglarea sistemului digestiv al organismului prin promovarea bacteriilor bune să prospere și prin absorbția adecvată a apei pentru un intestin sănătos.

„Dietele se bazează pe renunțarea la lucruri și oamenilor nu le place”, a spus Bennett. „Dacă pui fibrele mai întâi, poți mânca orice îți place după aceea, dar vei ajunge să mănânci mai puțin pentru că te simți mai plin.”

Potrivit Healthline, fibrele ar putea, de asemenea, să reducă vârfurile de zahăr din sânge după consumul unei mese încărcate cu carbohidrați și ar putea juca un rol în reducerea riscului de cancer colorectal, deși cercetările sunt limitate.

Dar dacă nu ai nevoie de ciocolată caldă, există o mulțime de alte alimente bogate în fibre din care să alegi:

  • fructe de pădure,
  • fasole,
  • nuci,
  • semințe,
  • ovăz,
  • avocado.

Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi. Experții spun că prea multă fibre poate duce la unele tulburări gastro-intestinale. Fibrele sunt dificil de digerat, astfel că ai putea să îți îngreunezi sistemul gastrointestinal, mai ales dacă nu bei suficientă apă în timp ce consumi o dietă bogată în fibre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel