joi, iulie 9, 2020

Anumite obiceiuri care ne fac plăcere, fără să credem ne pot afecta sănătatea. De aceea, pe lângă alimentația sănătoasă, sportul practicat cu regularitate, este indicat să afli ce obiceiuri îți pot aduce neplăceri, în felul acesta vei putea să le eviți.

Iată la ce trebuie să renunți:

  • Dormi pe burtă. Este o poziție destul de nocivă pentru coloana vertebrală. Dacă dormi așa mereu este foarte posibil să te confrunți cu dureri lombare, dar și dureri de gât sau de cap.Cel mai bine este să dormi fie pe o parte, fie pe spate.
  • Stai la birou, picior peste picior. Deși pare, statul peste picior nu este un gest inofensiv. Explicația este aceea că circulația sângelui din picioare este îngreunată deoarece vertebrele sunt comprimate, iar în timp vei dezvolta varice. De asemenea, este o poziție care îți poate afecta spatele. Indicat este să ții picioarele apropiate, unul lângă altul iar tălpile să fie lipide de podea.
  • Porți numai pantaloni mulați. Acest tip de îmbrăcăminte de regulă din materiale sintetice nu face decât să crească riscul de infecții de tot felul, cel mai des de Candida albicanes. Pentru a preveni aceste neplăceri este bine să ai numai lenjerie și haine de bumbac.
  • Uiți să înlocuiești la timp pasta de dinți. Medicul stomatolog îți spune că o dată la trei luni trebuie să ai o periuță nouă, însă recunoaște, de multe ori omiți acest lucru. Iar în acest fel ești expusă la tot felul de bacterii.
  • Porți zilnic tocuri. Este adevărat că sunt elegante, feminine și te fac să strălucești, dar tocurile sunt dăunătoare pentru sănătatea picioarelor cât și a spatelui. În plus, reprezintă și un real risc de apariție a monturilor dacă sunt purtați constant. De aceea, cel mai bine este să porți încălțări cât mai comode, cu talpă ortopedică, sau tocul să nu depășească 5 cm.

Parteneri