Sari la conținut

Cinci plante care ajută la curățarea sângelui de toxine

cancer de sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zieli
Semnele cancerului in sange

Organele responsabile pentru curățarea sângelui și eliminarea toxinelor sunt rinichii și ficatul. O bună metodă prin care le dăm acestora o mână de ajutor este adoptarea unei diete echilibrate și sănănătoase care să includă ceaiuri sau infuzii care îmbunătățesc procesul de detoxifiere al sângelui.

Este important ca sângele să fie ”curat” și sănătos pentru a preveni anumite boli și de asemenea pentru a evita uscarea pileii și îmbătrânirea prematură.

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă şi în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulaţii, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecţiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanţele reziduale pro­duse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină.

Sistemul limfatic, o reţea com­plexă, formată din ganglioni, glande, vase şi capi­lare limfatice, funcţionează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în ace­laşi timp produce macrofage şi limfocite, celule de apă­rare a organismului. Acumularea în exces a rezi­duurilor în corpul nostru afectează funcţionarea nor­mală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imu­nităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afec­ţiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodică a sângelui şi a limfei este, prin ur­mare, foarte importantă, şi se poate realiza eficient

Cum se poate detoxifia sângele?

Înainte de a explica ce plante pot ajuta la curățarea sângelui, este important să știți că și anumite alimente pot face acest lucru:

  • Fructe: lămâi, struguri, portocale, grapefruit, ananas, fructe de pădure, kiwi, căpșuni, etc.
  • Legume: usturoi, ceapă, morcovi țelină, pătrunjel, varză

Plante medicinale care detoxifiază

1. Rădăcină de brusture

Este o plantă excelentă pentru detoxifierea sistemului circulator și limfatic.  O poți găsi la magazinele naturiste și este recunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți circulația sângelui, prevenirea retenției de apă, etc.

Poți bea două cești de ceai de rădăcină de brusture pe zi pe care îl preparați adăugând o linguriță de tinctură de ădăcină de brusture la o cană de apă fiartă.

2. Socul

Este un laxativ natural eficient și, de asemenea are proprietăți detoxifiante și antiseptice. Reduce inflamația, este un agent astringent și antibacterial natural, curăță sângele și ajută ficatul și rinichii. Este suficient să beți o ceașcă de ceau după fiecare masă.

3. Urzica

Cu siguranță ai auzit de proprietățile excelente ale urzicii. Nu se compară nimic cu o ceașcă de ceai de urzică, după-amiaza. 

Urzica este foarte eficientă pentru detoxifiere, eliminând rapid toxinele din sânge și din întreg organismul. Are proprietăți diuretice și este bună pentru ficat și rinichi.

4.Păpădia

Un ceai ideal pentru a fi băut după-amiaza este cel de păpădie. Ajută la eliminarea toxinelor și stimulează circulația.

Puneți câteva flori într-o ceașcă de apă fiartă și lăsați 5 minute la infuzat.

5. Isopul

Ai auzit de uimitoarele proprietăți ale isopului de a detoxifia sângele și de a elimina grăsimile nesănătoase din organism? Poți găsi această plantă la magazinele naturiste. Două cești de ceai de isop pe zi (adăugați o linguriță de plante la o ceașcă de apă fiartă) ajută la slăbit și îmbunătățesc circulația sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel