sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

De la mărimea pe care o are penisul de-a lungul vieții unui bărbat și până la cele mai importante zone ale plăcerii, sunt aspecte destul de puțin cunoscute deși pot fi cât se poate de benefice pentru o viață sexuală sănătoasă și normală.

1. Un penis mic în stare flască se mărește mai mult în timpul erecției decât unul mare

Într-un studiu pe 80 de bărbați, cercetătorii au descoperit că diferența dintre un penis în stare flască și în stare erectă diferă în funcție de mărimea inițială a penisului. Pentru cei care au un penis mic în stare flască, în momentul erecției lungimea poate ajunge chiar și cu 9 cm mai mare, în timp ce pentru ceilalți diferența nu este la fel de mare.

2.       Zonele cele mai importante ale plăcerii

Mulți bărbați consideră că cea mai sensibilă zonă a penisului este glandul (capul) penisului.
Cercetătorii au interivevat 81 de bărbați pentru a indica sensibilitatea erotică a diferitelor zone a le corpului lor, incluzând nu numai penisul ci, de asemenea, zone cum ar fi scrotul, anusul, sfârcurile sau zona gâtului. Pentru cei mai mulți zona inferioară a glandului este considerată cea mai sensibilă din punct de vedere sexual.

3.       Sensibilitatea penisului scade cu vârsta

Studiile arată că penisul pierde constant din sensibilitate. Este greu de spus cât de mult scade sensibilitatea, o astfel de cercetare este dificil de pus în practică, însă, în ciuda diferențelor între unele studii diferite, datele arată o tendință clară de scădere. De la vârsta de 25 de ani, sensibilitatea începe să scadă. Cel mai scăzut nivel de sensibilitate se pare că este atins undeva între vârsta de 65-75 de ani.

4.       Penisul e mult mai mare decât pare

“Cei mai mulți bărbați ar fi mândri să știe că penisul lor este dublu față de ceea ce se poate vedea”, susțin experții de pe Webmd.com. Motivul este unul cât se poate de simplu: jumătate din lungimea penisului se află în interiorul corpului. La fel ca în cazul unui pom căruia nu îi poți vedea rădăcinile, rădăcina penisului este ascunsă în interiorul

5.       Majoritatea bărbaților nu sunt circumciși

La nivel mondial, aproximativ 30% dintre bărbații de peste 15 ani sunt circumciși, potrivit unui raport din 2007 al Organizației Mondiale a Sănătății.
Rata variază foarte mult, așa cum era de așteptat, în funcție de naționalitate și religie, se arată în raport. Aproape toți bărbații evrei și musulmani din lume au penisurile circumcise. Ei reprezintă aproape 70% din totalitatea bărbaților circumciși la nivel mondial.

Parteneri