Sari la conținut

Cinci simptome ale unei boli mortale care s-ar putea ascunde în piscine, aer condiționat și grădini

aer conditionat

Odată cu încălzirea vremii, mulți români vor folosi piscinele și grădinile pentru a se bucura de soare în timpul liber.

Pe de altă parte, oamenii vor căuta, de asemenea, modalități de a se menține răcoroși în timpul zilei de lucru, inclusiv sisteme de aer condiționat.

Cu toate acestea, experții au emis un avertisment de sănătate cu privire la o boală potențial mortală care se poate dezvolta în piscine, grădini, aer condiționat și nu numai.

Temperaturile ridicate oferă un teren de reproducere ideal pentru boala legionarilor.

Aceasta se referă la o infecție pulmonară gravă cauzată de bacteria Legionella, care poate fi contractată prin inhalarea unor picături mici de apă.

Îngrijorător este faptul că aproximativ una din 10 persoane care se îmbolnăvesc de această boală va muri din cauza complicațiilor, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Legionella poate fi găsită în sistemele de aer condiționat, în piscinele spa, în căzi cu hidromasaj, în robinetele și dușurile care nu sunt folosite des sau chiar în compostul umed pentru ghivece de grădină.

NHS explică faptul că oamenii o iau de obicei în locuri precum hoteluri, spitale sau birouri, unde bacteria a ajuns în rețeaua de apă.

Cinci simptome ale unei boli mortale care s-ar putea ascunde în piscine

Există cinci semne de avertizare ale afecțiunii care ar putea trage un semnal de alarmă, printre care:

  • Tuse
  • Dificultăți de respirație
  • Dureri în piept
  • Temperatură ridicată
  • Simptome asemănătoare gripei (dureri de cap, dureri musculare, oboseală și frisoane).

Serviciul de sănătate adaugă că, dacă sunteți diagnosticat cu boala legionarilor, este posibil să trebuiască să vă prezentați la spital pentru a primi un tratament adecvat.

În timp ce afecțiunea se poate dovedi uneori fatală, majoritatea oamenilor sunt capabili să se recupereze complet, dar poate dura câteva săptămâni.

Health and Safety Executive (HSE) i-a îndemnat pe britanici să fie atenți la boala legionarilor, după ce o companie a fost afectată de un focar.

Bacteria Legionella se dezvoltase în turnurile de răcire a apei și în țevile de la Riaar Plastics Limited, la sediul său din Black Lake, West Bromwich, expunând angajații și membrii publicului.

Cinci persoane s-au îmbolnăvit, iar una dintre ele a fost chiar transportată de urgență la terapie intensivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.