Sari la conținut

Cine are mai multe şanse de supravieţuire în cazul cancerului de prostată, burlacii sau cei căsătoriţi? Iată ce spun experţii

Cancerul de prostată este cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor, după cancerul de piele. Tumorile canceroase se dezvoltă destul de greu şi de obicei nu sunt foarte periculoase, însă în unele cazuri pot fi mai agresive şi se pot răspândi rapid dacă nu sunt tratate.

Potrivit experţilor, şansele de supravieţuire în cazul acestui tip de cancer depind de starea civilă a pacientului. Un mariaj fericit pare să aibă un rol protector împotriva tumorilor, de aceea bărbaţii căsătoriţi au un risc de deces prin cancerul de prostată cu 40% mai mic decât burlacii.

Motivul nu este clar nici pentru oamenii de ştiinţă însă se bănuieşte că bărbaţii singuri care au trecut printr-un divorţ sau au rămas văduvi au un risc mai crescut din cauza stresului. În plus, bărbaţii căsătoriţi ajung mai repede la medic, încurajaţi de soţii şi cancerul poate fi detectat în faze incipiente când se poate trata mai uşor.

Citeste si:

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Canadian de Urologie şi nu este prima cercetare de acest gen. În 2011, un studiu internaţional care a inclus 163.000 de voluntari a scos în evidenţă că burlacii care suferă de cancer de prostată au un risc cu 30% mai mare să moară din cauza bolii, decât bărbaţii căsătoriţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.