vineri, septembrie 25, 2020

Eroarea umană a stat la baza incidentului de la Spitalul Floreasca din capitală unde o pacientă a murit, luna trecută, după ce a suferit arsuri pe masa de operaţie în timpul unei intervenţii chirugicale, potrivit Rador

Este principala concluzie a raportului înaintat, astăzi, Ministerului Sănătăţii de conducerea unităţii.
Crecetările administrative arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane comise de către echipa operatorie.

Citește și:

Ministerul Sănătății a anunțat că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii.

Din raport reiese că profesor doctor Mircea Beuran, ca şef al Secţiei clinice de chirurgie 3, a încălcat zece obligaţii din cele 33 asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, decizia încetării contractului de administrare a profesor doctor Mircea Beuran în calitatea de şef al Secţiei clinice de chirurgie 3.

Citește și:

De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă operatorie de la asistent până la conducătorul echipei, cuamtumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei. Minsiterul Sănătăţii va prezenta, mâine, concluziile propriului raport, instrumentat de Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Parteneri