duminică, decembrie 4, 2022

Un medic din Bacău a umilit o femeie gravidă pentru că a refuzat internarea. Dr. Raluca Grigoriu, Şefa Secţiei de Ginecologie, de la Spitalul Judeţean Bacău, care nu se afla în tura ei de gardă, a filmat-o pe pacientă și a umilit-o postând totul pe Internet.

Conducerea maternității s-a autosesizat, iar Comisia de Etică a demarat o anchetă internă.

Când a văzut că este filmată de un medic, femeia însărcinată și-a ieșit din minți și s-a enervat. Tot ce voia era să fie externată pe propria răspundere. Şefa Secţiei de Ginecologie, Raluca Grigoriu, ar fi jignit-o şi ameninţat-o că va posta filmarea pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 decembrie. Fiarele de povară muncesc di...

„Prima interacţiune cu acest medic a fost când ea s-a întors şi a luat-o că „eşti o mucoasă nesimţită””, a declarat Camelia Bălan, avocatul pacientei, potrivit stirilekanald. 

Filmarea publicată de medic a fost vizionată de peste 2.000 de oameni, iar femeia însărcinată a fost jignită de internauții care au urmărit imaginile.

„E o drogată, îi trebuie consult la psihiatrie, sunteţi mult prea drăguţa şi prea bună pentru astfel de specimene”, a comentat o persoană.
„Medicii oricum nu au voie să filmeze pacienţii sau să le afişeze identitatea…”, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bacău.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

Cum și-a justificat meedicul gestul

„Trebuie să înţelegeţi că postarea este un mod de a înţelege că şi noi medicii avem dreptul de a ne alege pacientele şi se văd exact criteriile”, a motivat doctorul.

„Am sesizat nu mai puţin de vreo 15 încălcări de legislaţie, 15 dispoziţii din lege încălcate”, a declarat Camelia Bălan, avocatul pacientei însărcinate.

„Normal, ăştia sunt pacienţii din ziua de azi, care refuză şi care vorbesc aşa cu noi medicii. Semnaţi aici că refuzaţi”, a mai zis doctorița.

Te-ar mai interesa: MINUNILE există. Tradiții și obiceiuri pentru noap...

Se pare că motivul pentru care pacienta a refuzat internarea a fost pentru că i s-au dat o pereche de papuci care nu se încadrau în normele sanitare și, de asemenea, șefa secției de Ginecologie nici măcar nu ar fi consultat-o, pentru că nu era de gardă.

„Se va întocmi Comisia de Etică cât de curând, vom avea şi un rezultat şi în funcţie de acest rezultat vom decide”, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bacău.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private