Sari la conținut

Ginecolog: 7 lucruri pe care le poți face ca să rămâi mai repede însărcinată

Încerci să rămâi însărcinată? Câteva schimbări simple în stilul de viață te vor putea ajuta să-ți îmbunătățești fertilitatea în cuplu.

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în infertilitate a făcut o listă cu cele mai importante lucruri care te pot ajuta să obții o sarcină, mai repede.

1. Renunțați (amandoi!) la fumat

Se știe că fumatul reduce fertilitatea la bărbați și femei și este, de asemenea, periculos pentru copil dacă încă fumezi atunci când concepi. Încurajați-vă și susțineți-vă unul pe celălaltîin acest demers. În doi lucrurile pot fi mai ușoare.

2. Faceți mișcare împreună

Să faceți în așa fel încât să fiți în formă este o modalitate excelentă de a vă stimula fertilitatea. Dacă nu obișnuiți să faceți exerciții fizice, e necesar sa începeți să includeți mai multă mișcare în viața voastră. De exemplu, ați putea încerca să coborâți din autobuz cu o stație mai devreme sau să urcați pe scări în loc de lift.

De asemenea, s-ar putea să vă placă să mergeți împreună la un curs de dans sau să vă apucați de alergat. Nu exagerați, însă. Femeile care fac exerciții fizice intense pot constata că acestea interferează cu ciclul menstrual, ceea ce poate fi rău pentru fertilitate. Dacă ai menstre neregulate va trebui să adopți un regim de mișcare moderat.

3. Mâncați sănătos

Alimentația și fertilitatea sunt legate între ele. Dacă amândoi respectați o dietă sănătoasă și echilibrată, ați putea să vă măriți șansele de a concepe. De câte ori apare pofta de junk-food, gândiți-vă la obiectivul pe care vi l-ați propus; acela de a deveni părinți. O să vă treacă pofta…

4. Relaxați-vă

Încercarea de a concepe poate fi stresantă. Un pic de stres ocazional este normal și nu ar trebui să vă afecteze șansele, însă stresul prelungit sau sever poate face mai dificilă conceperea atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Luați-o mai ușor, cum se spune.

Oferiți-vă unul altuia un masaj relaxant, practicați exerciții de respirație profundă sau pur și simplu bucurați-vă de o masă (sănătoasă!) în oraș, de un film, de o ieșire cu prietenii, orice vă poate ajuta să vă simțiți calmi și relaxați.

5. Renunțați la băutură

Odată ce ați planificat să aveți un copil, renunțați la alcool. Băutura în exces la bărbați reduce fertilitatea, iar în cazul femeilor este periculoasă și în alt mod: dacă ai conceput, ești însărcinată în primele săptămâni, înca nu știi asta și consumi alcool, acesta îi poate dăuna fătului.

6. „Ține-l la rece”

Supraîncălzirea testiculelor afectează sperma. Astfel, statul așezat pentru perioade lungi de timp, utilizarea laptopului ținut pe genunchi, munca în medii cu temperaturi ridicate și chiar și purtarea de lenjerie intimă strâmtă, pot contribuila problemele de infertilitate.

7. Luați piciorul de pe accelerație

Pentru unele cupluri, încercarea de a concepe poate transforma sexul într-o corvoadă mai mult decât într-o plăcere. Dacă acest lucru vă sună familiar, uitați de ferestrele fertile pentru o vreme și reaprindeți scânteia de la începutul relației. S-ar putea ca surpriza să nu întârzie mult să apară.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel