marți, iunie 15, 2021

Victor Costache este noul ministru al Sănătății în cabinetul Orban, cabinet învestit cu drepturi depline în seara zilei de 4 noiembrie 2019.

Victor Costache este medic chirurg și membru al Colegiului

Francez de Chirurgie Cardiovasculară și are 45 de ani.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, în 1999. După ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, Costache a decis să plece în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Lucian Blaga din Sibiu, în Franța, medicul român s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec.

În 2014, după ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate,

Victor Costache a decis să se întoarcă în România, pentru a profesa în Sibiu. Aici, a pus bazele unei secţii de chirurgie cardiovasculară şi pulmonară la un spital privat.

Victor Costache a realizat mai multe intervenții chirurgicale în premieră. Una dintre acestea a fost atestată de Academy of World Records ca record mondial pentru prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular, potrivit Hotnews.ro.

Ultimele stiri

Parteneri