Cine poate apela la un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai eficientă, naturală și durabilă soluție existentă pentru înlocuirea unui dinte sau a dinților lipsă. Deși este o procedură nedureroasă, cu rezultate incomparabil mai bune decât alternativele, nu toate persoanele se pot supune unei astfel de intervenții.

            Candidatul ideal

Tratamentul cu implanturi este contraindicat în cazul persoanelor cu boli cronice, care sunt diagnosticați cu SIDA, care suferă de diabet zaharat sau care prezintă probleme cardiace severe și anumite afecțiuni ale sângelui. Reușita acestei intervenții depinde în mare măsură de cantitatea și calitatea osului receptor, poziția sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior.

”În cazul implantului dentar, este foarte important să evaluăm atent istoricul medical al pacientului, să facem un set de radiografii speciale si analize de sânge. Abia după ce ne asigurăm că rezultatele sunt bune, putem pregăti persoana pentru procedura de implant dentar”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ODF.

Vârsta nu este un impediment. Atît timp cât persoana este sănătoasă și analizele o recomandă pentru o astfel de intervenție, procedura poate fi realizată cu succes.

           La ce ne putem aștepta?

Cele mai frecvente temeri în ceea ce privește realizarea unui implant dentar au legătură cu durerea, prețul foarte ridicat aferent unei astfel de proceduri precum și teama că stilul de viață va suferi modificări majore.

Este bine de știut faptul că acest tip de procedură se realizează sub anestezie locală, fără nicio senzație de durere. Persoanelor care suferă de anxietate, li se poate administra intravenos o substanță medicamentoasă care generează o stare de relaxare și calm.

Un ușor disconfort se poate resimți în perioada de vindecare, timp în care celulele osoase se atașează de suprafața implantului, pentru a reda în final o dantură care arată și se simte natural.

Costul unei astfel de intervenții garantează calitatea actului medical.

”În momentul în care o persoana se decide să apeleze la tratamentul cu implant dentar, trebuie să țină cont în primul rând de raportul calitate – preț. Medicii stomatologi care țin la calitatea actului medical, vor alege doar implanturile cele mai sigure recunoscute la nivel internațional, care au un preț de achiziție mai ridicat. Este important de reținut faptul că vorbim de o investiție pe termen lung, cu efect vizibil în îmbunătățirea dicției și reproducerea cât mai exactă a capacității naturale de a mușca și mesteca”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ODF .

Implantul dentar îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Pe lângă faptul că ajută la recuperarea unei danturi complet funcționale, oferă și o siguranță de sine prin redarea unei danturi armonioase.

Recent Posts

Masa de Paște. Desertul cu care Elwira Petre dă mereu lovitura: „E un fel de chec, dar în 3 culori”

Elwira Petre și-a demonstrat cu vârf și îndesat nu doar calitățile de dansatoare, ci și…

12 minute ago

Boala care l-a ucis pe Amza Pellea și viciul la care nu a putut renunța

Dacă ar fi trăit, Amza Pellea ar fi avut azi 93 de ani, proaspăt împliniți…

42 de minute ago

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

o oră ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

2 ore ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

2 ore ago

Cum știi că partenerul te înșeală: semne de care să ții seama

Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian