miercuri, noiembrie 30, 2022

Legenda infioratoare. Cine sunt cei 4 Catalareti ai Apocalipsei. Acestia reprezinta toate fortele distructive din Apocalipsa, respectiv razboiul, foamea, bolile si moartea.

Cei patru călăreți ai Apocalipsei sunt descriși în ultima carte a Noului Testament, Revelația lui Iisus Hristos după Ioan de Patmos, capitolul 6 versetele 1-8.

Mielul lui Dumnezeu / Leul lui Iuda (Iisus Hristos) deschide primele patru din cele șapte peceți, fiecare pecete invocând patru călăreți care stau pe patru cai: alb, roșu, negru și al patrulea gălbui, scrie RomaniaTV.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Cine sunt cei 4 Calareti ai Apocalipsei

CALUL ALB- Reprezintă o putere cuceritoare căreia nimeni nu-i poate rezista

„Când a rupt Mielul cea dintâi din cele șapte peceți, m-am uitat și am auzit pe una din cele patru făpturi vii zicând cu un glas ca de tunet: „Vino și vezi!” M-am uitat și iată că s-a arătat un cal alb. Cel ce stătea pe el avea un arcş i s-a dat o cunună și a pornit biruitor și ca să biruie”.

Primul călăreț reprezintă o putere cuceritoare căreia nimeni nu-i poate rezista (Matei 24:3-6). Această persoană are aparența lui Hristos, fiind foarte asemănător călărețului din capitolul 19 al Apocalipsei, care este clar identificat cu Hristos, dar el nu este Hristos, ci vine ca un înșelător. Acesta este de fapt Antihristul, care cu ajutorul armatei sale va invada lumea.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Se spune că acesta a început să zboare sau să-și facă pentru prima dată apariția atunci când turnurile Word Trade Center au fost prăbușite în 11 septembrie.

CALUL GĂLBUI- Moartea

„Când a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul făpturii a patra zicând: „Vino și vezi!” M-am uitat și iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, și împreună cu el venea după el Locuința morților. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă și cu fiarele pământului.”

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Calul gălbui este numit Moartea. Este singurul călăreț care nu este descris purtând o armă sau un alt obiect. In schimb, el este urmat de Hades. Ilustrațiile îl înfăţişează având o coasă, o sabie, sau o altă unealtă.

Prezența iadului în imediata sa apropiere arată faptul că cei omorâți de al patrulea călăreț sunt destinați a ajunge acolo, adică ei fac parte dintre oamenii păcătoși, care nu-L recunosc pe Hristos drept Mântuitor.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Acesta și-a făcut apariția în timpul revoltelor de la Cairo, Egipt, în 2011. Imaginile au făcut înconjurul lumii și mulți au fost cei care au spus că porțile iadului s-au deschis pentru păcătoși.

CALUL NEGRU – FOAMEA

„Când a rupt Mielul pecetea a treia, am auzit pe a treia făptură vie zicând: „Vino și vezi!” M-am uitat și iată că s-a arătat un cal negru. Cel ce stătea pe el avea în mână o cumpănă. Și, în mijlocul celor patru făpturi vii, am auzit un glas care zicea: „O măsură de grâu pentru un leu! Trei măsuri de orz pentru un leu! Dar să nu vatămi untdelemnul și vinul!””

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: În 2023, va apărea un nou virus, car...

Calul negru simbolizează doliul și  frica. Acest călăreț poartă în mână o balanță, care era folosită pentru a cântări cerealele. Acest lucru implică faptul că produsele alimentare de bază vor trebui să fie cântărite și raționalizate cu grijă, deoarece, așa cum este în general valabil, lipsa și foametea urmează războiului.

CALUL ROȘU- Razboiul

„Când a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua făptură vie zicând: „Vino și vezi.” Și s-a arătat un alt cal, un cal roșu. Cel ce stătea pe el a primit puterea să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alții, și i s-a dat o sabie mare”.

Simbolizează Războiul. Este ilustrat ținând în sus o sabie de parcă ar fi gata pentru bătălie. Culoarea roșie si sabia ar reprezenta „sângele ce urmează a fi vărsat”. Până în prezent nu s-a înregistrat nicio apariție a sa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private