Categories: Expertul zilei

Cine trebuie să evite să mănânce cireșe? Reacțiile adverse care pot apărea

Unul dintre cele mai iubite fructe sunt cireșele, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Dar deși toată lumea le iubește, nu toată lumea le poate consuma. Află în cele ce urmează persoanele cărora nu le sunt recomandate cireșele.

Ciresele contin o serie de nutrienti benefici, cum ar fi vitamina C si antioxidanti. Unele dovezi sugerează că acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, la protejarea sănătății inimii și la îmbunătățirea somnului, ca parte a unei diete sănătoase.

Potrivit specialiștilor, o porție de aproximativ 125 de grame de cireșe ne asigură necesarul de 30% de vitamina C.

Aceeaşi porţie de cireşe permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumuseţii pielii, antioxidant celular şi factor protector împotriva cancerului). Cireşele participă în egală măsură la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (anti-anemic).

Cireşele sunt o bună sursă de fibre, importante pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Ele sunt foarte importante şi în prevenirea cancerului de colon, atât datorită conţinutului de fibre, cat şi conţinutului mare de antioxidanţi.

Cireşele menţin sănătatea creierului şi previn pierderea memoriei. Antocianii din cireşe protejează celulele creierului împotriva stresului oxidativ şi ajută la prevenirea formării plăcilor aterosclerotice şi apariţiei bolilor neurodegenerative cum ar fi demenţa.

“Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere.

Dacă sunteţi o persoană alergică ar trebui să consultaţi medicul alergolog înainte de a consuma cireşe, deoarece acestea vă pot provoca reacţii adverse foarte neplăcute, ba chiar periculoase.

Conform mai multor studii, o persoană alergică la cireşe se poate confrunta cu simptome ca: umflarea buzelor, dificultăţi respiratorii şi urticarie. În afară de reacţia alergică, până în prezent nu se mai cunsoc alte contraindicaţii ale consumului de cireşe, exceptand persoanele care au o sensibilitate la nivelul stomacului (gastrită sau colită) ”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

 

Recent Posts

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

15 minute ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

45 de minute ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

o oră ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

2 ore ago

HOROSCOP MAI 2024: SURPRIZE și schimbări pentru toţi nativii! Sfaturile astrelor pentru fiecare ZODIE în parte

Luna Mai este dominat de energia Taurului  pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…

2 ore ago

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic