luni, septembrie 26, 2022

Ciocolata este unul dintre cele mai iubite alimente, la nivel mondial. Aceasta are un gust bogat, însă beneficiile nu se încheie aici. Ciocolata neagră, cu un conținut mare de cacao are numeroase efecte pozitive asupra organismului, fiind recomandată chiar și de medici.

Ciocolata neagră conține polifenoli, substanțe cu efect efect hepatoprotector, cardioprotector, vasodilatator, detoxifiant, antioxidant, antiinflamator, antimicrobian, antiviral, antibacterian, antitrombotic, anticancerigen.

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

Aceasta este o gustare excelentă, iar dacă este consumată în cantități reduse, are grijă chiar și de siluetă. Iată care sut beneficiile miraculoase ale ciocolatei asupra organismului și cât ar trebui să consumi zilnic!

Ciocolata, alimentul-medicament

Mihaela Bilic, expert în nutriție și boli metabolice, dezvăluie care sunt adevăratele proprietăți ale ciocolatei, ce cantitate este recomandată zilnic și cum ne poate menține sănătatea generală.

Ciocolata, singura sursă de polifenoli recunoscută de EFSA

Ați auzit cu siguranță de polifenoli, acei fitonutrienți din plante cu multiple acțiuni benefice pentru organism: efect hepatoprotector, cardioprotector, vasodilatator, detoxifiant, antioxidant, antiinflamator, antimicrobian, antiviral, antibacterian, antitrombotic, anticancerigen și mulți alți “anti”…

Te-ar mai interesa: Afecțiuni grave declanșate de pesticide. Dr. Bilic...

Ce este interesant despre polifenoli?

Faptul că nu funcționează sub formă de suplimente, ci trebuie consumați din alimente: catechine în ceaiul verde, taninuri în ceaiul negru, cafeină în cafea, curcumine în curcuma, resveratrol în vinul roșu, quercitine în ceapă și capere, indoli în varză și alte crucifere, anthocianine în fructele de pădure etc.

Deși efectele lor benefice sunt incontestabile, nu există recomandări și doze zilnice obligatorii pentru niciunul dintre ele, sfatul general al nutriționiștilor fiind “consumați zilnic fructe și legume”.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic somnifer natural. Efect imediat...

Cu o excepție: flavonoizii din bobul de cacao!

Niciun alt polifenol nu a obținut o recunoaștere a efectului favorabil pentru sănătate, nici vinul roșu, nici ceaiul verde. EFSA (Autoritatea Europeană de Securitate Alimentară) a decis că o doză de 10 g ciocolată neagră consumată în fiecare zi contribuie la o circulație bună a sângelui.

Cât înseamnă 10 g ciocolată? Un pătrățel! Deci este nu doar autorizat, ci și recomandat. Așa că încetați să vă mai simțiți vinovați că iubiți ciocolata, este un aliment-medicament ce trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. De reținut: să fie neagră și cu măsură!!”, scrie Mihaela Bilic, pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private