luni, noiembrie 28, 2022

Ciocolata este un desert popular, mai ales în jurul sărbătorilor. Aceasta este preferată mai ales de copii și poate fi consumată în formule speciale pentru ei.

Anumite companii se dedică micuților și dezvoltă produse speciale pentru ei. Cu două săptămâni înainte de Paște, specialiștii au descoperit mai multe cazuri de Salmonella în Europa. Se pare că acestea ar fi asociate cu consumul unor produse din ciocolată Kinder, fabricate în Belgia, informează AFP.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Grupul Ferrero a informat marţi, 5 aprilie, că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina sa de la Arlon (Belgia) şi care erau vândute în Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia.

Ce produse ce ciocolată au fost vizate?

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France, notează Ziare.ro.

La rândul său, purtătorul de cuvânt de la Ferrero a precizat că în cazul Franţei retragerea de la comercializare afectează mai multe sute de tone de produse din ciocolată.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

De asemenea, Marea Britanie a comunicat faptul că urmează să retragă produsele de ciocolată deoarece suspectează o epidemie de salmoneloză.

Alimentele contaminate pot fi extrem de periculoase pentru sănătate, motiv pentru care igiena alimentară este crucială.

Sunt vizate produsele: Kinder Surprise de 20g şi 100g, care expiră între sfârşitul lunii iunie 2022 şi sfârşitul lunii octombrie 2022; Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private