Sari la conținut

Circulația pe timp de noapte s-ar putea prelungi, anunță autoritățile

Multime de oameni
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un miliard de oameni va avea osteoartrita pana in 2050

Circulația pe timp de noapte s-ar putea prelungi de săptămâna viitoare, anunță autoritățile. Guvernul va organiza o întâlnire de urgență pentru a analiza posibilitățile de ridicare a anumitor restricții și, de asemenea, prelungirea programului de funcționare a teraselor și restaurantelor.

Potrivit unor surse Antena 3, circulația pe timp de noapte s-ar putea prelungi până la ora 24. Noile măsuri de relaxare se vor anunța la începutul săptămânii viitoare, după o ședință a Guvernului.

Guvernul trebuie să se reunească de urgenţă în şedinţă pentru a prelungi starea de alertă care expiră miercuri.

În viitoarea hotărâre a Comitetului Naţional pentru Stiuaţii de Urgenţă se vor regăsi şi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Circulația pe timp de noapte s-ar putea prelungi

Săptămâna viitoare, în data de 12 mai la ora 24.00, expiră starea de alertă. Guvernul trebuie să se reunească urgent în şedinţă pentru a o prelungi din data de 13 mai. Dar, înainte de asta trebuie să aibă loc şedinţa CNSU, pentru că este nevoie de hotărâre CNSU, care să fie transpusă în hotărâre de Guvern.

În aceeaşi hotărâre, din informaţiile noastre, se vor regăsi şi măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la data de 1 iunie, scrie Antena 3.

De la 1 iunie, anumite restricții ar putea fi ridicate

  • se renunță la mască pe plajă
  • se renunță la mască în drumețiile montane
  • restaurante deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar clienți vaccinați
  • hoteluri deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar oaspeți vaccinați
  • evenimente private organizate doar cu osapeți vaccinați

SURSA: Guvernul României

De la 1 august, dacă situația epidemiologică va fi favorabilă, s-ar putea renunța la purtarea măștii de protecție în aer liber.

Campania de vaccinare anti-COVID, un succes

În campania de vaccinare anti-COVID-19 s-a înregistrat ieri un nou record, fiind administrate peste 110.000 de doze la nivel național, într-un interval de 24 de ore. Foarte mulți români s-au vaccinat la maratoanele special organizate în acest weekend.

În Capitală s-au imunizat peste 10.000 de oameni la cele două centre – la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise până dimineață, la ora 8:00. Epidemia de COVID-19 își menține trendul descendent la nivel național. Mai sunt în zona galbenă doar trei județe și municipiul Bucureşti, în timp ce în restul țării incidența este sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, scrie Rador.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: