luni, august 8, 2022
În cadrul unei conferințe de presă realizată aseară, Florin Cîțu, premierul României, a anunțat o serie de măsuri ce vor permite relaxarea începând cu data de 1 iunie. Premierul a anunțat că măsuri suplimentare vor fi anunțate și în cursul ședinței ce va avea loc vineri, 7 Mai.

Principalele declarații ale Prim-Ministrului din cadrul ședinței de guvern:

  • Am aprobat programul de convergență a României. Avem strategia fiscal-bugetară, programul de convergență și vom avea PNRR. În toate sunt reforme. Important, acest plan de convergență apare înaintea aprobării PNRR, ceea ce înseamnă că acest guvern dorește reforme. Am avut o discuție cu miniștrii despre PNRR și ce vom vorbi săptămâna viitoare la Bruxelles. Le-am cerut din nou implicare.
  • Vineri o să fie ședință a comitetului interministerial de relaxare, propuneri pentru redeschiderea restaurantelor. Una dintre ele este deschiderea pentru cei vaccinați. Vedem că fiecare țară are un mod de motivare a populației pentru vaccinare. Cred că este normal să beneficiezi de ridicarea restricțiilor, pentru cei vaccinați.
  • Nu este nevoie să vină guvernul să împingă lumea de la spate, să facă campanii de promovare pentru vaccinare. Noi am făcut centre, am adus doze.
  • Cel mai bun stimulent pentru vaccinare este revenirea la normalitate, fără mască, fără restricții.
  • Noi am oferit companiilor centre de vaccinare în companie. Mai avem o propunere, ca în birourile companiilor să nu se mai poarte mască, dacă toată lumea e vaccinată.
  • Nu vom ridica restricții dacă nu ajungem la cinci milioane de vaccinați. Dar eu cred că dorința de vaccinare este mare.
  • Altă propunere în comitetul interministerial: evenimente private numai cu persoane vaccinate, de la 1 iunie.
  • Revenirea tuturor copiilor la școală: cred că e important să avem tot personalul din învățământ vaccinat, ca să fim pregătiți.
  • Raportul GRECO pentru România: Tot raportul spune că suntem pe drumul cel bun și trebuie să continuăm reformele începute. Am oprit răul și am inversat efectele negative ale reformelor inițiate de vechea guvernare. Suntem în plin proces de reformă a legilor justiției. Ceea ce pot să spun e că în acest guvern legile justiției nu vor mai fi abuzate.

Şedinţa Comitetului interministerial este convocată de secretarul general al guvernului, Tiberu Gorun.

Din Comitetul interministerial fac parte miniștrii cabinetului şi secretarul general al Guvernului dar şi reprezentanții Comitetului Național pentru coordonarea activităților de vaccinare anti-COVID, ai Departamentului pentru Situații de Urgență şi ai Institutului Național de Sănătate Publică.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă când visezi o persoană care a murit. A...

Şedinţa este convocată vineri, la ora 11.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private