Cireșele, aceste fructe miracol. Cele mai importante 10 beneficii pentru sănătate

Cireșele, aceste fructe miracol. Cele mai importante 10 beneficii pentru sănătate
Cireșele, aceste fructe miracol. Cele mai importante 10 beneficii pentru sănătate

Cireșele sunt fructele gustoase, zemoase, atrăgătoare și pline de beneficii pentru sănătate. Când este sezonul lor, primăvara și început de vară, este bine să nu le ocolim, ba dimpotrivă, să le consumăm cât de des putem.

Este adevărat, în ultimii ani, cireșele au devenit o delicatesă și sunt fructele cu un preț exorbitant, mai ales la început de sezon.

 

Însă iată care sunt cele mai importante 10 beneficii pe care ni le aduce consumul de cireșe

  • Îmbunătățesc sănătatea rinichilor și a ficatului
  • Îmbunătățesc sănătatea inimii
  • Abundă în antioxidanți
  • Sunt antiinflamatorii
  • Reduc colesterolul
  • Îmbunătățesc sistemul imunitar
  • Sunt grozave pentru pacienții care suferă de artrită
  • Întârzie îmbătrânirea
  • Abundă în vitamina A
  • Ușurează digestia

Nu doar fructele au efecte benefice, ci și cozile lor. Uscate și apoi transformate în infuzie, au efecte diuretice, ajutând la tratarea mai multor boli. Fitoterapeuții recomandă ceaiul sau decoctul de cozi de cireșe ca adjuvant în cazul infecțiilor urinare (cistită), a uretritele (infecții ale uretrelor), dar și în cazul nefritelor (boală inflamatorie a rinichilor).

Fiind printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar, în acelaşi timp, surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali, cireşele pot înlocui cu succes ciocolata sau bomboanele, putând fi consumate la orice oră din zi. De aceea, sunt ideale pentru curele de slăbire, mai ales că favorizează tranzitul intestinal.

Antioxidanţii din cireșe luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora. Antocianinele au ca efect diminuarea celulelor canceroase şi stimulează distrugerea lor. Spre exemplu, s-a demonstrat științific că ele reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Așadar, exceptând prețul uneori uriaș al cireșelor, nu există niciun motiv să nu le consumăm zilnic, cât timp este sezonul lor. Și ideal ar fi să le consumăm pe cele locale, de la comercianții care își vând propria marfă, de la ei din livadă. Căutați gospodarii care vând rodul muncii lor și vă veți bucura de fructe sănătoase, pline de vitamine și rezonabile la preț.

382 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox