miercuri, decembrie 7, 2022

”Ciuperca neagră”, o infecție mortală care îi afectează pe cei care au sau au avut Covid. A fost adusă din India dar, Rusia a înregistrat deja câteva cazuri de infecție fungică rară și mortală care afectează pacienții infectați cu coronavirus și pe cei care au trecut deja prin boală.

Experții au subliniat că mucormicoza, pe care medicii indieni au numit-o „ciupercă neagră”, nu se transmite de la om la om și Rusia nu prezintă riscul unui focar în masă, potrivit The Moscow Times.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Infecția, care are o rată de mortalitate de 50%, se dezvoltă, de obicei, în nas înainte de a se răspândi în ochi și creier.

„Din câte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”, a declarat Nikolai Klimko, expert în micologie clinică, menționând că alte infecții nu pot fi excluse.

Mai probabil să apară în ATI

De asemenea, acesta a exclus că „ciuperca neagră” este adusă din India, deoarece pacienții se află într-o stare prea gravă pentru a călători.

Klimko a identificat un pacient care era tratat pentru „ciuperca neagră” ca fiind de la departamentul de micologie, alergie și imunologie pe care îl conduce la Universitatea de Medicină de Nord I. Mechnikov de Nord-Vest din Sankt Petersburg.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Pavel Volchkov, șeful laboratorului de inginerie a genomului la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova, a declarat că mucormicoza se răspândește în climatul subtropical umed și este legată de utilizarea antibioticelor.

„Ciuperca neagră” este mai probabil să se răspândească în unitățile de Terapie Intensivă (ATI), unde pacienții sunt tratați cu antibiotice pentru infecții bacteriene, potrivit lui Sergei Yakovlev, președintele alianței de chimioterapie clinică și microbiologie.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Cei care au Covid sunt mai predispuși

„În timpul epidemiei globale de gripă porcină [din 2009], pacienții cu infecție virală severă erau predispuși la un risc crescut de infecție secundară”, a spus Izvestia, citat de Yakovlev.

Mucormicoza este de obicei cea mai agresivă la pacienții al căror sistem imunitar este slăbit de alte infecții. Persoanele care suferă de Covid-19, mai susceptibile de a contracta infecția fungică, includ persoanele cu diabet necontrolat, cei care au utilizat steroizi în timpul tratamentului pentru coronavirus și cei care au avut șederi prelungite la ATI.

Te-ar mai interesa: O dietă vegană îți poate provoca migrene? Un nou s...

Tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală a tuturor țesuturilor moarte și infectate și administrarea unei cure de terapie antifungică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private