Sari la conținut

Ciuperca unghiei: Remedii naturale pentru a scăpa de ea

Onicomicoza sau ciuperca unghiei este o infectie comuna a unghiei. Anumite tipuri de ciuperci microscopice pot infecta unghiile de la mâini și mai ales de la picioare, provocând ceea ce se numește onicomicoză. Această infecție se manifestă prin furnicături, iritații, descuamare a pielii și roșeață. Unghia devine mai închisă la culoare, mai groasă și mai fragilă.

Perturbări a pH-ului pielii

Acest lucru se datorează unei perturbări a pH-ului pielii, care trebuie tratată cât mai repede posibil, altfel situația se poate complica. Dacă simptomele sunt în stadiile inițiale și unghia nu este prea deteriorată, puteți încerca să o tratați cu ajutorul unor ingrediente naturale. Dar dacă unghia începe să se rupă sau simțiți durere, consultați rapid un specialist.

Uleiuri esențiale pentru a combate onicomicoza?

Proprietățile antiseptice și dezinfectante ale uleiului esențial de levănțică și ale uleiului esențial de arbore de ceai le fac să fie remedii excelente pentru ciuperca unghiilor.

Cum se utilizează?

Curățați cu grijă zona care urmează să fie tratată, aplicați uleiul esențial ales, pur, lăsați să acționeze timp de 10-20 de minute, clătiți și uscați.

Repetați de mai multe ori pe zi.

Precauții de folosire: Înainte de a folosi uleiuri esențiale, nu uitați să faceți un test în prealabil, punând câteva picături în scobitura cotului pentru a verifica eventualele alergii. Evitați contactul cu ochii.

Bicarbonat de sodiu împotriva ciupercilor aprute pe unghii

Avantajul bicarbonatului de sodiu este că poate usca excesul de umiditate de pe degetele de la picioare.

Faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă și aplicați-o pe unghie. Lăsați-o să se usuce timp de aproximativ zece minute, apoi clătiți și uscați.

De asemenea, îl puteți dilua într-un lighean cu apă caldă și vă puteți înmuia picioarele în el.

Oțet pentru a combate onicomicoza?

Aciditatea oțetului de cidru și a oțetului alb ajută la reechilibrarea pH-ului pielii, eliminând în același timp ciupercile și bacteriile.

Amestecați aceeași cantitate de oțet și apă într-un lighean și înmuiați zona timp de o jumătate de oră în fiecare zi. Uscați picioarele în mod corespunzător pentru a limita umiditatea.

Reader’s Digest sugerează o variantă pentru a face această baie de picioare și mai puternică: folosiți apă de gură în loc de apă.

Usturoi pentru ciuperca unghiilor

Compușii antifungici din usturoi ajută la tratarea ciupercii unghiilor. Amestecați un cățel de usturoi zdrobit cu oțet alb și aplicați amestecul pe zona infectată, apoi acoperiți-o cu un bandaj timp de câteva ore. Repetați în fiecare zi până când infecția dispare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel