Sari la conținut

Planta care ține la distanță bolile de rinichi. S-a dovedit eficientă și în combaterea obezității

boli renale
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome de afectare a rinichilor

Planta care ține la distanță bolile de rinichi: „Curele cu această licoare dulce-acrișoară, puțin acidulata, acționează”!

Este vorba despre socată, o băutură energizantă, consumată și de strămoșii noștri. Se prepară din 10-15 flori de soc, miere, lămâi și apă.

Socata. Socata rămâne una dintre cele mai consumate băuturi energizante din această perioadă. Este extrem de bună, naturală și consumată de strămoșii noștri.

Pentru socată ai nevoie de 10 flori de soc, 500 gr zahăr sau miere, 5 litri de apă căldă, o bucătică de drojdie cât o alună, 2 lămai și un borcan din sticlă de 5 litri.

Mod de preparare:
Se spală sub jet de apă floarile de soc si se asează in borcan. Se spală lămaile si se taie in felii subtiri care se asează peste florile de soc.

Intr-o cratită se pune apa si zahărul si se incălzeste usor, amestecand pană ce zahărul se dizolvă. Apa nu trebuie să se infierbante, trebuie doar să fie căldută. Intr-o cească de cafea se pune drojdia cu un strop de zahăr si o lingurită de apă căldută. Se omogenizează bine si amestecul obtinut se toarnă in borcan peste florile de soc si se completează cu apa căldută.

Se acoperă gura borcanului cu un tifon dublu se leagă cu un elastic pentru bani si se lasă la loc cald, de preferat sa ajunga la borcan lumina soarelui si se lasă asa pentru 2-3 zile. Compozitia va fermenta si veti obtine un suc de soc sau socată delicioasa, pe care o filtrati, o puneti in sticle si o păstrati la frigider. Este ideală pentru zilele toride de vară, potrivit gustoase.net.

Rețetă de socată pentru dietă de slăbit

Rețetă de socată: Ingrediente: 10 flori de șoc, 500 mg de miere, 50 g stafide, 5 lămâi, 5 litri de apa și 10 boabe de orez.

Rețetă de socată – Mod de preparare: Ingredientele se lasă să se macereze timp de cinci zile, după aceea se strecoară sucul și se păstrează la rece cel puțin trei zile, apoi se consumă câte 500 ml pe zi, un interval de 15 zile.

Socata, beneficii pentru sănătate
Beneficiile socatei pentru sănătate sunt multiple, se spune despre florile de soc că ajută în cazul a zeci de boli. Pe lângă faptul că este un remediu eficient împotriva obezității, socata ajută și în afecțiunile renale, cele cardiovasculare și chiar în cazul depresiilor.

„Curele cu această licoare dulce-acrișoară, puțin acidulata, acționează împotrivă bolilor de rinichi”

Socata, preparată prin fermentarea florilor în apa cu miere, are numerose efecte terapeutice : detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecțioase, diuretice și expectorante.

„Curele cu această licoare dulce-acrișoară, puțin acidulata, acționează împotrivă răcelilor, a bronșitei și a bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficientă și în combaterea obezității, insuficientei cardiace și a tulburărilor respiratorii,”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel