joi, decembrie 2, 2021

Germania. Clipul anti-COVID, viral pe Internet. „Fiți leneși, salvați vieți!”

În contextul în care Germania se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor de COVID-19, un videoclip ce îi îndeamnă pe

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

tinerii germani să-şi facă datoria patriotică în războiul împotriva COVID-19 face senzație pe Internet.

Conform Reuters, clipul anti-COVID scoate în evidenţă contrastul dintre sacrificiile modeste pe care trebuie să le facă tinerii din ziua de astăzi și cele ale germanilor vârstnici, care s-au confruntat cu războaie şi greutăţi reale. Tinerilor din ziua de astăzi li se cere doar să stea acasă, lenevind pe canapea și să evite contactele inutile.

Clipul anti-COVID, viral pe Internet

În videoclip este prezentat un bărbat în vârstă, Anton Lehmann, care priveşte înapoi la anul 2020. Acesta povestește

Te-ar mai interesa: Cu toții facem această greșeală! Cum se gătește co...

cum, la vârsta de 22 de ani, a fost nevoit să renunţe la petreceri, întâlniri cu fete şi ieşit la băutură cu prietenii.

“Când pericolul invizibil ameninţa tot ce ne era drag, ne-am adunat tot curajul şi am făcut ceea ce se aştepta de la noi, singurul lucru corect. Adică, nimic”, adaugă bărbatul.

Muzica se opreşte şi Anton Lehmann tânăr poate fi văzut stând pe canapea.

„Am stat zi şi noapte. Canapeaua a fost frontul nostru de luptă, răbdarea a fost arma noastră”, continuă mesajul.

Noua înregistrare face parte dintr-o serie de videoclipuri postate online de purtătorul de cuvânt

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

al cancelarului Angela Merkel. Aceste videoclipuri sunt făcute în încercarea de a-i determina pe tineri să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19. Există voci care susțin că pandemia ar putea copleşi în curând sistemul sanitar german.

Germania a reuşit să facă faţă pandemiei mai bine decât alte ţări europene. Cu toate acestea, însă, în ultimul timp a înregistrat o creştere accentuată a numărului de infecţii. Bilanţul cazurilor de COVID-19 a ajuns în prezent la peste 800.000, dintre care 12.500 de decese.

Germanii ies în stardă, împotriva legii de combatere a pandemiei

Ieri, 18 noiembrie,

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Berlin pentru a demonstra împotriva legii de combatere a infecțiilor. Prevederile noii legi au stârnit îngrijorarea atât juriștilor, dar și a opoziției din Bundestag. Cu precădere Partidul Liberal-Democrat, Partidul Stângii și Alternativa pentru Germania. Aceștia au avertizat că Germania s-ar afla în fața celui mai grav atac la adresa drepturilor fundamentale de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Guvernul le poate interzice oamenilor să-și părăsească propriile locuințe. Poate, de asemenea, să stabilească între ce intervale orare și în ce

Te-ar mai interesa: Vaccinare la domiciliu pentru persoanele care nu s...

scop aceștia au voie să iasă din case. Este vorba de mersul la cumpărături, la doctor, la farmacie. De precizat că, până în prezent, Germania nu a apelat la o atare măsură, aplicată în țări precum Franța, Italia, Spania sau Noua Zeelandă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri