joi, martie 30, 2023

Germania se confruntă cu o adevărată situație urgentă sanitară. Din această cauză, premierul landului Renania de Nord-Westfalia a izbucnit acum două zile acuzând românii și bulgarii că ar fi vinovați de răspândirea virusului, declarație controversată asupra căreia a revenit în ziua următoare, după ce s-a confruntat cu o adevărată furtună de critici în Germania.

Armin Laschet spunea că situația nu a fost generată de măsurile germane de relaxare, ci de faptul că virusul a fost adus de români şi de bulgari.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

În ziua următoare, Armin Laschet a revenit asupra declarației: ,,Este exclus să învinovăţim în vreun fel persoanele de orice naționalitate pentru răspândirea virusului. Este important să clarificăm faptul că acest lucru este de la sine înțeles, atât pentru mine cât și pentru guvernul landului pe care îl conduc.,, – a precizat oficialul într-un în comunicat al Ambasadei Germaniei la București, potrivit Rador.

După depistarea focarului, activitatea abatorului a fost suspendată. Şcolile şi grădiniţele din zonă au fost închise, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Alina Kühnel, jurnalista Deutsche Welle care documentează de ani de zile subiectul abatoarelor din Germania, în care lucrează est-europeni, mai ales foarte mulți români, spune că situația este extrem de îngrijorătoare, chiar o numește ”haos”.

Ea a spus că deși abatoarele trebuie închise de urgență, tot mai durează câteva zile încetarea activității.

Nu se știe sigur de când a izbucnit focarul, însă, potrivit unor declarații ale angajaților, încă de la începutul lunii iunie existau oameni care cădeau la bandă, existau probleme pentru că aveau personal mai puțin, dată fiind pandemia nu au mai avut același flux de muncitori din România, din Bulgaria, din Est, care se schimbau, pentru că nu mulţi fac față condițiilor dure din aceste abatoare, şi atunci ei au încercat oarecum, pentru că trebuie să spunem că acest abator are un laborator propriu în care au făcut testele și la începutul lunii iunie au anunțat că „la 7.000 de angajați nu avem decât 13 persoane infectate, suntem foarte bine”.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

Ulterior au apărut imagini inclusiv din cantina acestui abator, în care nu se respectau nici pe departe condițiile impuse de autorități, respectiv distanțare socială, nu exista așa ceva și au mai apărut și probleme, au mai apărut filmele unor români care au ajuns la acest abator și cărora în mod ilegal li s-au reținut buletinele de către subcontractorii români sau din alte părți.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Deci acolo existau probleme, spune Alina Kühnel. Una este ceea ce vedem și ceea ce am aflat ieri în conferința de presă, în mod ciudat cel care conduce celula de criză de acolo a spus ceea ce ulterior a reluat Armin Laschet, că de vină sunt muncitorii est-europeni care ar fi fost în vacanță în țările de origine și care s-ar fi întors cu acest virus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private