marți, ianuarie 31, 2023

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat pe 30 decembrie 2022, că începând cu data de 1 ianuarie 2023 plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte, de la 1.429 lei la 1.608 lei.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, Hotărârea de Guvern nr. 1556/2022 care prevede această modificare a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

„De programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, a precizat CNAS.

La stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se va lua în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună, ajutor care se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, se menţionează în comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private