Sari la conținut

CNSU: Noi măsuri de relaxare. Mai multe activități vor fi reluate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență permite ca mai multe activități interzise în ultima perioadă să fie reluate. Acestea vor fi organizate în condiții de siguranță și pot participa numai persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.

Multe activități au fost interzise ca urmare a evoluției situației epidemiologice. În prezent, numărul infectărilor prezintă o tendință descendentă.

De aceea, autoritățile au propus ca anumite activități să fie reluate în condiții de siguranță, unde pot participa numai persoanele vaccinate/ recuperate după boală.

CNSU: Mai multe activități vor fi reluate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență permite ca mai multe activități interzise în ultima perioadă să fie reluate, însă decizia finală îi aparține Guvernului, comunică RRA.

Este vorba despre evenimente sportive, concerte, spectacole și festivaluri din aer liber, conferințe sau cursuri la care vor putea participa doar persoane vaccinate anti-COVID cu schemă completă sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

O altă condiție se referă la limitarea la 30% din capacitatea spațiului disponibil. Rămân de actualitate: menținerea distanței între persoane, portul măștii și celelalte măsuri de protecție individuală.

Dacă situația sanitară va continua să se îmbunătățească, sărbătorile de iarnă s-ar putea desfășura fără prea multe restricții, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Arafat: Rămânem pregătiți să creștem din nou capacitatea

„Totul depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, da, minime măsuri de sănătate publică vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun la acest moment ce activități vor fi  restricționate sau nu, încă este foarte devreme, asta cred că va trebui analizat prin 10-15 decembrie să vedem care este situația.

Dar speranța noastră este că oamenii, în condiții de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal. Mesajul care s-a dat la tot sectorul, fie sectorul de urgență, fie sectorul spitalicesc: să nu stăm relaxați că totul e ok.

E adevărat, e o perioadă în care pentru colegii medici e foarte important scade presiunea încet, încet, dar rămânem pregătiți să creștem din nou capacitatea și să creștem din nou activitatea în secții dacă trebuie. Sperăm să nu fie nevoie și singura soluție rămâne cât mai mulți să se vaccineze cât mai repede înainte să ajungem într-un alt val nou care să înceapă să crească în el și numărul cazurilor, și numărul decedaților”, a declarat Raed Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel