Sari la conținut

Coca-cola și sucul de mere testate pozitiv de COVID-19! Cum este posibil?

Coca-Cola
Credit foto: arhiva docotorulzilei.ro
Consumul de Coca-Cola zilnic

Coca-Cola și sucul de mere testate pozitiv de COVID-19! Cum este posibil?

Un videoclip care pretinde că arată că testele antigenice nu sunt un mod eficient de detectare a Covid-19 circulă online de la începutul lunii decembrie.

Videoclipul arată testul efectuat pe un recipient cu suc de mere și unul cu un pahar de Coca-Cola, care sunt pozitive.

Din acest videoclip, un număr de utilizatori de social media au ajuns la concluzia că testul nu este fiabil și, prin urmare, că numărul de cazuri de Covid-19 a fost exagerat.

Dar acești oameni au sărit la această concluzie un pic prea repede. Se pare că acest test a fost făcut pentru a fi utilizat pe oameni, nu pe alimente – de aici rezultatul obscen.

Experimentul a fost făcut și în Parlamentul de la Viena de către deputatul Michael Schnedlitz care a adus un pahar de Coca-Cola și un test antigen în timpul unei ședințe pentru a le demonstra și colegilor. Rezultatul testului rapid ar fi arătat că băutura are Covid-19.

„Avem o problemă: există un caz de coronavirus în cameră”, a șoptit el, aratand rezultatul în fața oficialilor aleși.

Înainte de a concluziona că aceste teste, utilizate în Austria într-o campanie de testare foarte largă pentru Covid-19, erau de fapt ineficiente. Și ar fi făcut posibilă umflarea cifrelor oamenilor pozitivi.

O ispravă înregistrată și publicată în special pe canalul Austrian Freedom Party (FPO), unde a fost vizionată de peste 950.000 de ori.

Funcționarul ales l-a postat și pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari în bani ai contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”.

Secvența a ajuns la extrema dreaptă germană. Deputatul AfD Alice Weidel a postat „fiabilitatea” acestor teste pe Twitter.

Răspunsul producătorului testelor antigen

Testul pur si simplu nu a fost facut corect . Cel care explică cel mai bine este producătorul produsului.

Pe Facebook, laboratorul Dialab a menționat că deputatul austriac a omis un pas crucial. După prelevarea probei, tamponul – acea tijă lungă care arată ca un tampon de bumbac – este scufundat sistematic într-o soluție. Acest lucru ar trebui să permită „stabilizarea pH-ului probei”.

„Acest lichid este apoi pus pe banda de test”, specifică producătorul. Fără acest pas, aciditatea băuturii a ajuns, așadar, sa „distruga proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul. Ceea ce justifică falsul pozitiv.

„Dacă ați fi folosit corect testul, așa cum este descris în textul atașat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Și adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esențială. Rezultatul este negativ.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: