duminică, iunie 4, 2023

Trafic de droguri în liceele din Capitală. Șapte persoane au fost reținute în dosarul privind traficul de droguri din mai multe licee din zona centrală a capitalei. Printre cei vizați de DIICOT se află copii ai unor funcționari din instituțiile statului român.

Șapte persoane au fost reținute în dosarul privind traficul de droguri din mai multe licee din zona centrală a capitalei. Față de alți trei acuzați s-a dispus controlul judiciar, potrivit unor surse din anchetă, citate de reporterul Radio România Actualități.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

20 de suspecți, printre care și elevi, au ajuns luni pentru audieri la DIICOT, după percheziții ample făcute de polițiști din București. Au descoperit canabis, cocaină sau ketamină și sume mari de bani. Printre traficanți ar fi și copii de demnitari sau consilieri la ministere.

Este cea mai mare anchetă împotriva traficului de substanțe interzise în care au fost implicați elevi, a spus marți, la Radio România Actualități, expertul antidrog Cătălin Țone.

„A fost cea mai mare acțiune de acest gen, cu un specific aparte, pentru că ancheta s-a desfășurat în mediul școlar, în mediul frecventat de minori. Inedit a fost și prin prisma faptului că traficanții de droguri aveau un anumit mod de operare în distribuția substanțelor, se vizau unitățile de învățământ, se vizau mediile accesate de către minori, și cred că, mai presus de toate acestea, finalizarea operațiunii ar trebui să fie înțeleasă în primul rând de către traficanții de droguri, că la școli nu mai este loc de distribuție de droguri.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Un aspect, al doilea aspect, cred că ar trebui și copiii, și minorii să înțeleagă că orice anturaj, orice acceptare de transport de droguri poate conduce către închisoare.

Cred că este un semnal și pentru părinți, pentru că am văzut în această operațiune sunt părinții, unii părinți sunt de carieră, unii părinți au fost preocupați mai mult de dezvoltarea personală, și nu au fost atenți la copii”, a declarat Cătălin Țone.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

În ultima perioadă, poliția a intensificat operațiunile antidrog. Săptămâna trecută au fost șapte astfel de acțiuni și la una dintre percheziții au ridicat 30 kilograme de canabis și 3 kilograme de etnobotanice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private