luni, februarie 6, 2023

În cadrul acestei dimineți a fost activat planul roșu la Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„La locul evenimentului au fost trimise forte si mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: O autospeciala de prima interventie si comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.

Te-ar mai interesa: Nu neglijați aceste simptome! Pot anunța prezența ...

Fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.

46 de copii si 42 de adulti au fost evacuati. Din fericire, nimeni nu a fost ranit ori intoxicat cu fum”, potrivit Opinia Timișoarei.

Va reamintim, in 18 septembrie, un alt incendiu la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara declansa Planul Rosu de Interventie. Si atunci au fost evacuati zeci de micuti internati. Din fericire, nimeni nu a fost nici atunci ranit.

„Un nou aparat RMN a avut o setare care a constatat ca trebuie evacuat heliu. Teava de evacuare era in dreptul unor orificii de aerisire a sectiei. Prezenta heliului arata ca un abur, mirosea si putin a ars, ne-am alertat.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur. Sfaturi...

Am evacuat 4 copii de pe Terapie Intensiva, sectia de deasupra, acum i-am pus inapoi, alaturi de alti 3 de la sectia vecina. Am chemat serviciul tehnic, sa vedem daca e o chestiune tehnica sau o treaba fireasca.

Aparatul nu a fost folosit niciodata, e un aparat nou, abia a facut probele saptamana trecuta„, explica medicul Mihai Gafencu, purtator de cuvant Spitalul de Copii Louis Turcanu Timisoara.

Te-ar mai interesa: Ceaiul farmacie care scade tensiunea arterială și ...

Raed Arafat: Nu este vorba de neglijență

„Din fericire nu este vorba de fum, este vorba de heliu, un gaz care face parte din instalația RMN”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3 CNN.

„A fost dezactivat planul roșu, iar pacienții se întorc în salonul lor, nimeni nu a fost rănit”, a mai precizat șeful departamentului de situații de urgentă.

Precizând că este al treilea incendiu în mai puțin de 3 luni, Raed Arafat spune că este vorba de fluctuație de tensiune.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

„Nu este vorba de neglijență”, a mai menționat Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private