duminică, iunie 13, 2021

Cola și canabis! Coca-Cola este în discuții cu producătorul de canabis Aurora Cannabis pentru a scoate pe piață un nou produs: băuturi infuzate cu marijuana, potrivit canalului canadian de știri BNN Bloomberg.

Cele două companii susțin scopul sănătos al acestei băuturi, afirmând că aceasta va reduce inflamațiile, durerile, spasmele etc.

”Împreună cu mulți alți producători din industria alimentară, ne preocupă crearea unor băuturi care pot sprijini sănătatea oamenilor”, spune un reprezentant Coca Cola, referindu-se la cannabidiol (CBD), un compus anti-psihoactiv.

Canabis, marijuana, „iarbă” sau „weed” sunt doar câteva dintre denumirile folosite pentru a identifica unul dintre cele mai populare droguri folosite la nivel mondial: Cannabis sativa. Statisticile ONU arată că această plantă

psihoactivă este cea mai folosită substanţă ilicită de pe Terra, estimându-se că în 2012 a fost consumată de 125-227 milioane de persoane. Totuşi, ea poate fi utilizată şi legal, în scopuri medicale, pentru diferite tipuri de cancer, HIV/SIDA şi unele probleme neurologice şi ca adjuvant, pentru a stimula apetitul şi a calma durerile.

Celebrul producător de băuturi a adăugat că deocamdată nu s-a luat nicio decizie, iar firma Aurora a spus că nu comentează nimic până la finalizarea discuțiilor, dar că intenționează să lanseze pe piață astfel de licori infuzate.

Un astfel de parteneriat ar fi

o premieră mondială, când un producător de băuturi non-alcoolice s-ar asocia cu un furnizor de produse pe bază de canabis.

Vestea a apărut și pe fondul legalizării masive a marijuanei în scopuri recreative și medicinale în SUA, iar Canada, țara unde firma Aurora își are sediul, se pregătește de legalizarea marijuanei în scopuri recreaționale luna viitoare.

Postul TV BNN Bloomberg a precizat că această informație legată de parteneriatul Coca Cola – Aurora încă nu este sigură, în timp ce producătorul de alcool Molson Coors Brewing a anunțat deja la începutul anului că va scoate pe piață băuturi

alcoolice infuzate cu canabis, iar producătorul de bere Corona a investit deja 4 miliarde de dolari în Canopy Growth, un producător de marijuana.

Ultimele stiri

Parteneri