marți, octombrie 26, 2021

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”.

„Condamnă pe inculpatul Popescu

Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani şi 6 luni închisoare, precum şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de articolul 66 alin.1”, potrivit deciziei.

Fostul primar al sectorului 4 a primit 8 ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea faptei de abuz în serviciu în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de funcţionare a clubului Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului au primit şi ei o pedeapsă de ani grei după gratii: câte 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Cea mai grea pedeapsă a primit-o patroana firmei de artificii, Daniela Niţă, de 12 ani şi

opt luni de detenţie, în timp ce artificierii care au montat artificii la clubul Colectiv în 30 octombrie 2015 au fost condamnați la 9, 8, respectiv 10 ani de închisoare.

Cei doi pompieri trimişi în judecată au primit câte 9 ani şi 2 luni de închisoare, iar persoanele juridice Colectiv și Golden Ideas Fireworks au fost condamnate la câte 470 de zile amendă, cu o sumă de 5.000 de lei ziua de amendă. Inculpaţii “in solidar” cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Primăria Sectorului 4 au de plătit supravieţuitorilor şi familiilor care şi-au pierdut rudele, 133 de părţi civile,

zeci de milioane de euro daune morale şi materiale, cuprinse între 5.000 de lei şi 500.000 de euro de persoană.

Cu siguranţă, decizia de astăzi va fi contestată, cu atât mai mult cu cât inculpaţii au susţinut în sala de judecată că sunt nevinovaţi de tragedia din clubul Colectiv din 2015.

Ultimele stiri