Sari la conținut

Colegiul Medicilor Bucureşti se delimitează de cazurile de primire a „plicului” în sistemul de sănătate

Medic si bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti condamnă ferm şi se delimitează de cazurile de corupţie din sistemul de sănătate, arătând însă că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general.

Reprezentanţii instituţiei condamnă ferm şi se delimitează de cazurile prezentate în spaţiul public, care vizează corupţia în sistemul de sănătate şi practica de a lua bani de la pacienţi a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiţie.

„Considerăm că este nedemn să existe astfel de situaţii pentru noi, ca medici, şi apreciez că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzaţi că au luat şpagă, dacă acestea se vor confirma în justiţie.

Majoritatea medicilor sunt oameni corecţi şi profesionişti, iar aceste cazuri de corupţie umbresc relaţia dintre medic şi pacient şi ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie.

Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacţii ale oamenilor, ale societăţii şi consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar şi că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Colegiului.

 

spitalul Marius Nasta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

”Spunem ferm ‘Stop’ acestor cazuri”

CMMB condamnă cazurile de dare şi primire a „plicului” în sistemul de sănătate. ”Spunem ferm ‘Stop’ acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a ‘plicului’ în sistemul de sănătate”, mai arată sursa citată de Agerpres.

Săptămâna aceasta, doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – Cornel Petreanu şi Cristian Paleru – au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că luau mită de la pacienţi. Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.