Sari la conținut

Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță îți vasele de sânge de colesterol

Colesterol ridicat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce nu trebuie să faci dacă ai colesterol ridicat

Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță îți vasele de sânge de colesterol.

Într-o perioadă în care numărul de cazuri de atacuri de cord, accident vascular cerebral și decese legate de inimă este la cel mai ridicat nivel istoric, este o idee deloc surprinzătoare că și crizele de colesterol ridicat și hipertensiune arterială sunt mai răspândite decât s-ar crede.

Colesterolul este substanța grasă din sânge care facilitează formarea membranelor celulare puternice – cu toate acestea, nu toate grăsimile din sânge sunt la fel.

Cunoscute și sub denumirea de lipide, grăsimile din sânge sunt atât bune, cât și rele, iar atunci când primele le depășesc pe cele din urmă, ar putea contribui la un risc crescut de boli de inimă.

Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță îți vasele de sânge de colesterol

Experții spun că 90% din cazurile de colesterol ridicat pot fi prevenite prin simple modificări ale stilului de viață. Iată câteva trucuri simple pentru a inversa colesterolul ridicat acasă.

1. Redu grăsimea de pe burtă: Grăsimea de pe burtă și obezitatea sunt markeri importanți ai inflamației și formării plăcii în artere din cauza nivelului ridicat de colesterol. Dacă este lăsată netratată pentru prea mult timp, aceasta s-ar putea reduce într-un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

2. Mănâncă ciuperci: Ciupercile, conform experților, sunt bogate în fibre solubile cunoscute sub numele de beta-glucani care formează un gel vâscos la aport. Acest lucru încurajează eliminarea colesterolului prin intestine. Când încercați să scăpați de colesterol din organism, trebuie să se producă acizi biliari care deseori folosesc lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) în acest proces, eliminând astfel organismul de surplus.

3. Renunță la fumat: Fumatul îngustează vasele de sânge prin declanșarea inflamației, ducând la acumularea de placă. La continuarea acestui obicei, riscul de rupere a plăcii crește – prin urmare, se recomandă să vă abțineți de la fumatul de tutun.

sport

4. Antrenament regulat: Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a ține la distanță riscul de îmbolnăvire – în special problemele de colesterol. O perioadă de 150 de minute de exercițiu într-o săptămână este imperativă pentru a menține o inimă sănătoasă. Acest lucru, împreună cu o dietă echilibrată, poate ajuta la evitarea riscului de criză cardiovasculară.

5. Elimină grăsimile saturate și trans din dieta ta: Grăsimile saturate și trans găsite predominant în alimentele procesate, carnea procesată și alimentele ambalate sunt puternic asociate cu nivelurile ridicate de colesterol. În mod ideal, grăsimile ar trebui să reprezinte doar 7% din aportul zilnic de calorii pentru a menține un nivel sănătos de colesterol.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel