duminică, octombrie 2, 2022

Colesterolul ridicat este adesea cauzat de consumul de alimente grase sau de excesul de greutate. Apare atunci când aveți prea multă substanță grasă numită colesterol în sânge.

Nu tind să existe semne și vă puteți da seama dacă aveți colesterol ridicat printr-un test de sânge. Din fericire, mulți oameni își pot reduce colesterolul mâncând sănătos și modificând stilul de viață. Cu toate acestea, NHS spune că este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru a vă reduce colesterolul dacă nivelul de colesterol nu a scăzut după ce v-ați schimbat dieta și stilul de viață.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sân...

Clinica Mayo notează: „Corpul dumneavoastră are nevoie de colesterol pentru a construi celule sănătoase, dar nivelurile ridicate de colesterol vă pot crește riscul de boli de inimă.”

Acesta explică: „Cu colesterolul ridicat, puteți dezvolta depozite de grăsime în vasele de sânge. În cele din urmă, aceste depozite cresc, îngreunând suficient sânge să curgă prin arterele tale.”

Mai mult de două din cinci persoane au colesterolul ridicat, ceea ce îi expune un risc semnificativ de a dezvolta boli de inimă, potrivit cifrelor NHS.

Asociația Academiei Americane de Dermatologie (AADA) spune că semnele de avertizare ale bolilor de inimă pot apărea pe pielea și unghiile tale.

Te-ar mai interesa: Declarații controversate a unui ministru român: „D...

AADA spune că modelul asemănător plasei „albastru sau violet” de pe piele vă poate spune „aveți o arteră blocată”.

Se afirmă: „Unii oameni văd acest model pe pielea lor când simt frig. Când pielea lor se încălzește, acest model dispare.

„Este, de asemenea, posibil să vedeți acest model atunci când luați anumite medicamente. Dacă una dintre acestea cauzează modelul asemănător rețelei, de obicei nu este de ce să vă faceți griji.”

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

AADA spune că acest model asemănător rețelei poate fi, de asemenea, un semn al unei boli numite „sindrom de embolizare a colesterolului”, care apare atunci când arterele mici devin blocate.

Se adaugă: „Blocarea poate duce la deteriorarea țesuturilor și a organelor, așa că este important să consultați un medic pentru a afla dacă aveți o boală nediagnosticată.

Avem nevoie de niște colesterol pentru a rămâne sănătoși, deși există unele forme care sunt considerate rele pentru noi.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat și-a spus părerea despre cazul...

NHS spune: „Pentru a reduce colesterolul, încercați să reduceți consumul de alimente grase, în special de alimente care conțin un tip de grăsime numit grăsime saturată.

„Puteți avea în continuare alimente care conțin un tip de grăsime mai sănătos numit grăsime nesaturată.”

Este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru a vă reduce colesterolul dacă nivelul de colesterol nu a scăzut după ce v-ați schimbat dieta și stilul de viață.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? Mihaela Bili...

De asemenea, este posibil să aveți nevoie de medicamente dacă aveți un risc ridicat de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral, conform NHS.

Statinele sunt cel mai răspândit medicament pentru colesterolul ridicat, potrivit serviciului de sănătate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private