duminică, decembrie 4, 2022

Colesterolul ridicat poate deschide calea către evenimente cardiace majore, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral, sau amputarea picioarelor dacă simptomele nu sunt gestionate la timp.

Organismul folosește molecule de colesterol pentru producerea de hormoni și celule, dar nu toate tipurile de colesterol sunt benefice pentru sănătate. Unii îl împiedică prinzând de căptușeala interioară a arterelor și îngustând vasele în timp. Neobservarea semnelor de flux sanguin redus în extremitățile corpului poate duce la amputare picioarelor.

Te-ar mai interesa: Ce faci când ai o urgență medicală în weekend? Dr....

Potrivit NHS Inform, a avea niveluri excesiv de ridicate de lipide în sânge poate fi dăunător masiv sănătății, dar rareori cauzează semne evidente.

„Colesterolul ridicat, în sine, nu provoacă de obicei niciun simptom, dar crește riscul de afecțiuni grave de sănătate”, adaugă organismul de sănătate.

Una dintre primele complicații majore ale colesterolului ridicat, cunoscută sub numele de boala arterelor periferice (PAD), este adesea caracterizată printr-un aval de simptome, cum ar fi claudicația.

Aceasta descrie durerea resimțită în mușchii picioarelor atunci când fluxul sanguin este insuficient în timpul exercițiului.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

De obicei, este un indiciu că placa s-a acumulat în interiorul arterelor și provoacă blocaje, împiedicând circulația sângelui.

Medstar Health explică: „Simptomul clasic și cel mai frecvent al PAD este durerea de picioare.

Acest lucru poate apărea ca durere într-o anumită zonă a piciorului, cum ar fi în gambe sau coapsă – oriunde de la șold până la picior.”

Fără tratament, boala arterelor periferice poate duce la consecințe grave, inclusiv gangrena sau chiar amputarea unui picior”, adaugă organismul de sănătate.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

În SUA sunt efectuate 150.000 de amputații uimitoare în fiecare an din cauza bolii arterelor periferice avansate.

La acești pacienți, ischemia critică a membrelor este adesea cauza leziunilor tisulare care justifică amputarea membrului.

Durerea musculară în PAD este de obicei experimentată în mușchii piciorului sau ai piciorului inferior.

Este adesea denumită „durere de odihnă”, deoarece apare atunci când vă odihniți sau dormiți și poate fi ameliorată temporar prin agățarea unui picior peste pat.

Te-ar mai interesa: „Chirurgia nu vindecă cancerul”. Se poate supravie...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private